MFF:s kritik: ”Han visar ingen respekt”

Tjafs och knuffar efter segermålet.

Då dömer MFF:s Sergio Peña ut AIK:s beteende.

– Han firade i mitt ansikte. Det är inte respekt, säger peruanen.

Följ ämnen i artikeln

Bråket tog fart i samband med AIK:s straff i slutminuterna. Hemmalaget ansåg att Sergio Peña försökt psyka Sebastian Larsson och allt mynnade ut i ett klassiskt fotbollsgruff.

– Jag försökte få bort Peña så att Sebastian Larsson skulle kunna slå straffen. Då börjar han bara snacka. Sa att jag inte skulle röra honom, säger Papagiannopoulos och får medhåll av Mikael Lustig.

– Sebbe står där och de har två spelare som står bredvid honom för att försöka störa. Då går Sotte dit för att försöka putta bort dem, sedan blir det lite aggressivt.

”Några i AIK pratar för mycket”

AIK:s lagkapten placerade till slut straffen i mål. Då tog Sotirios Papagiannopoulos tillfället i akt att fira framför trätobrodern. Inte okej, menade Peña.

– Några spelare i AIK pratar för mycket. Men det är normalt... Vi får se vad som händer i slutet. När vi vinner visar vi respekt, men jag vet inte... säger mittfältaren och fortsätter:

– Deras spelare pratar för mycket. Nummer 4 (Papagiannopoulos nummer)... jag vill inte prata om spelarna.

Han var inte överförtjust i AIK-backen firande och tyckte att det var taktlöst.

– Han tycker att han är rolig. Men grattis till AIK som vinner matchen. Jag har en annan stil. Malmö respekterar alla lag. När AIK gjorde mål kom han och firade i ansiktet. Det är inte respekt. Men det är fotboll. Nästa gång kanske vi vinner, men då är vi tysta.

”Det är väl okej att fira!?”

Papagiannopoulos hade å sin tur svårt att ta peruanens kritik på allvar.

– Det är väl okej att fira om man vinner? Han pratade hela tiden, Peña. Jag lägger ingen vikt vid det. Vi gör 2–0, det är otroligt skönt och vinner vi hemma mot Malmö måste jag få fira!

Mittbacken avslutar:

– De förlorade med 2–0- Klart att han blir irriterad över att vi får fira. Men vi åkte ner till Malmö och förlorade med 0–3. De firade framför oss men vi sa ingenting. Det ingår väl i spelet.

AIK leder nu allsvenskan efter fem raka segrar – och fem raka hållna nollor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.