Edvin Kurtulus om landslagsvalet

Hammarbys Edvin Kurtulus var uttagen till Kosovos Nations League-trupp.

Men valde att tacka nej för att kunna spela för Sverige framöver. Och det kan bli aktuellt snart.

– Jag har haft flera bra samtal med Janne Andersson och hoppas att jag inom kort kan kalla mig svensk A-landslagsman, säger han till Hammarbys hemsida.

Följ ämnen i artikeln

Sportbladet kunde tidigare i dag avslöja att Edvin Kurtulus valt Sveriges landslag framför Kosovos – som kallat honom till Nations League-truppen i juni.

Nu berättar Hammarbys mångsidige back om valet för klubbens hemsida.

– Med anledning av det som cirkulerar i media angående mitt val av landslag så vill jag bara säga att jag är väldigt stolt att Kosovo vill ha mig i sitt A-landslag men uttagningen ställer mig inför ett val jag måste ta. Jag har äran att älska två länder men jag har också ett ansvar, att ta ett beslut som ska kännas rätt innerst inne. För mig ligger både Sverige och Kosovo varmt om hjärtat. Eftersom jag är född, uppvuxen och fotbollsfostrad i Sverige så känns det helt rätt att det är Sverige jag vill representera, säger han.

”Eventuellt ansluta till nästa samling”

Kurtulus säger att han haft diskussioner med Janne Andersson och har förhoppningar om att bli aktuell till nästa trupp.

– Pappersarbetet är igång och jag hoppas det går fort och smidigt så jag eventuellt kan ansluta till nästa samling.

– Jag och Edvin har pratat och haft ett bra samtal. Nu när han blivit uttagen till Kosovos A-lagstrupp har han behövt ta ett aktivt val vilket landslag han vill representera i framtiden. Jag är mycket glad över att det är Sverige som han valt, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.

Landslagschef Stefan Petersson säger att Kurtulus kan bli aktuell redan till kommande fyra matcher i Nations League.

– Processen är igång men innan FIFA lämnat sitt officiella beslut kan Edvin inte representera något landslag. Vi kan inte säga hur lång tid det tar men gör vad vi kan för att påskynda ärendet. Är det klart innan nästa samling är slut så är tanken att han kan ansluta till truppen, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.