AVSLÖJAR: Jordan Larsson förlänger inte – Spartak redo att sälja i januari

Mycket talar för att Jordan Larsson lämnar Spartak Moskva i januari.

Enligt uppgifter som Sportbladet tagit del av kommer 24-åringen inte förlänga kontraktet.

Källorna uppger att den ryska storklubben är redo att gå ner i pris och släppa anfallaren för summor under 100 miljoner kronor.

Det har varit skarpa kontraster i Jordan Larssons fotbollskarriär på kort tid.

I somras summerade han 29 ligamatcher under fjolårssäsongen som gav 15 mål och 5 assist och storintresse från Wolfsburg som nobbades av Larssons klubb Spartak Moskva som satte en prislapp på svensken på 150- 200 miljoner kronor.

Ville förlänga med 2–3 år

Den tyska klubben var redo att betala upp emot 120 miljoner kronor för 24-åringen.

Hösten och den nya säsongen har blivit tuffare med skada och måltorka för Larsson samtidigt som Spartak varvat tunga nederlag under nye tränaren Rui Vitoria.

Parallellt har det förts diskussioner om en förlängning av kontraktet som går ut i juni 2023 mellan Spartak Moskva och Jordan Larsson.
Den ryska fjolårstvåan var intresserat att förlänga avtalet med ytterligare två eller tre år.

Men nu erfar Sportbladet från svenska som ryska källor att parterna kommit fram till att man sannolikt inte når en överenskommelse som leder till en kontraktsförlängning.

I stället har man gemensamt öppnat för att kunna sälja Jordan Larsson i januari, med en mer rimlig prislapp – under 100 miljoner kronor med ”bara” 1,5 säsong kvar av avtalet.

Efter Spartak Moskvas 1-7-förnedring mot Zenit i ryska ligan i söndags menade den tidigare ordföranden för ryska fotbollförbundet, Vjatjeslav Koloskov, att Larsson just nu ”är en spelare i nivå med andraligan”.

Hyllad av Rodgers

Tre dagar tidigare hade svensken fått beröm av en större fotbollsauktoritet.

Efter 3-4-förlusten mot Leicester i Europa League, där Larsson svarade för säsongens första mål, fick Premier Leaguelagets tränare Brendan Rodgers frågan vilka Spartakspelare som skulle passa i England.

– Ayrton var bra på vänsterkanten och Jordan Larsson är en smart och bra spelare. Det finns flera som skulle kunna spela i Premier League men de spelar just nu i en bra klubb i Ryssland, sa Rodgers.

West Ham är en av flera klubbar som följde Larsson under fjolårssäsongen och Wolfsburg kan återkomma.
Även italienska Fiorentina, Napoli och Milan har nämnts i samband med Jordan Larsson.

Den tidigare tränaren, tysk-italienaren Domenico Tedesco som lämnade Spartak Moskva i somras och som hade en stark relation till svensken, ska också vilja återförenas med Larsson när Tedesco tar ett nytt klubbuppdrag.

IFK Norrköping sålde Larsson till Spartak Moskva sommaren 2019 för drygt 40 miljoner kronor. Peking har 5-10 procent i vidareförsäljning om svensken lämnar den ryska klubben, enligt uppgift.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.