Kvalet till fotbolls-VM 2018 herrar

Toivonen: Hoppas Vitryssland kniper nån poäng

avJohanna Frändén

Sverige säkrade i princip playoff-spel i går, men Ola Toivonen drömmer större än så inför avresan till Nederländerna.
– Jag hoppas på seger i Amsterdam och att Vitryssland kniper nån poäng av Frankrike och att vi går direkt till VM. Det kanske inte är så troligt, men större mirakel har väl hänt i världen, säger lördagens 8–0-skytt.

Efter den totala utklassningen av Luxemburg reser svenska landslaget till Amsterdam med rejält slagläge. Storsegern på Friends Arena i går ramades in av Ola Toivonens 8–0 på ett vackert volleyskott. Det var den andra hemmamatchen i rad som Toivonen avslutade målskyttet, efter skottet från halva plan som innebar 2–1 mot Frankrike i juni.

Hoppas undvika playoff

– Det är någonting med mig och det där målet, vi verkar ha en bra relation, säger Toivonen före avresan till Nederländerna.
Mot Holland kan Sverige spela i princip utan press. Så länge man håller ner eventuella förlustsiffror under 0–7 är en playoff-plats säkrad.
Men Ola Toivonen hoppas på mer än så.
– Jag hoppas undvika det där playoffet alltså. Jag vill åka dit och vinna och hoppas att Vitryssland kniper en poäng (av Frankrike). Det kanske inte är så troligt, men större mirakel har väl hänt i världen, säger Toivonen.
Frankrike leder gruppen inför sista omgången och om Sverige slår Holland behöver fransmännen vinna över Vitryssland hemma för att ta gruppens direktplats till VM.

Tuffa matcher vem vi än möter

Men en svensk seger mot Holland kan bli värdefull oavsett Frankrikes resultat mot Vitryssland, eftersom Sverige kan bli seedade på övre halvan bland de åtta lag som ska spela playoff.
– Det där är inte mycket att tänka på med seedning, det blir två tuffa matcher vem vi än möter. Vi får försöka göra en bra prestation, hoppas att det leder till en seger i Amsterdam och att Vitryssland kniper nån poäng och att vi går direkt till VM, säger Toivonen.

Foto: BILDBYRÅN

✓ Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player