15 000 kr – för att vara säker på plats

Galet tryck inför Sveriges VM-kvalavgörande

FOTBOLL

England och fyra Zlatan-mål är på väg att trumfas av – Luxemburg hemma.

Med två dagar kvar till VM-kvalmatchen är landslaget på väg att slå publikrekordet på Friends Arena.

– Vi håller på att leta och omfördela vissa platser för att kunna lägga ut fler biljetter till försäljning, säger förbundets marknadschef Mikael Jiffer.

Storlag som England, Argentina och Portugal har alla gästspelat på Friends Arena men inget slår publiktrycket inför lördagens VM-kvalmatch mot Luxemburg. På onsdagen hade 49 560 biljetter sålts och nu jobbar Svenska fotbollförbundet med att maximera publikkapaciteten för att slå publikrekordet på 49 967 från öppningsmatchen mot England i november 2012.

”Vi letar biljetter att sälja”

– Vi letar biljetter att sälja på själva arenan. Det finns vissa saker som är avspärrade av Uefa-skäl, bortasupporter och massa reglementen kring hur du får och inte får ha det. Så vi håller på att leta och omfördela vissa platser för att kunna lägga ut fler biljetter till försäljning, säger förbundets marknadschef Mikael Jiffer.

Är ni säkra på att det blir ett rekord nu?

– Säker kan man aldrig vara men det är det vi kämpar mot. Det kan vara någon som inte dyker upp som blivit sjuk, det finns massa olika anledningar till att du kanske inte dyker upp, men vi kan rent fysiskt som vi räknat nu komma upp i det. Och vi kämpar mot det.

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

”Det känns galet kul”

Där det i skrivande stund med säkerhet finns biljetter kvar är i logerna. Förbundet har flyttat inbjudna gäster till logerna för att få ut fler billiga biljetter till försäljning men 40-50 platser står trots det fortfarande tomma.

Enligt Mikael Jiffer kan vem som helst köpa en loge för tio personer till det totala priset av 15 000 kronor. Då ingår mat, dryck och bra sittplatser till matchen.

Vilket är annars det säkraste sättet att få tag på en biljett nu?

– Att ligga och bevaka hemsida eller säljsidan. Vi lägger ut biljetterna där i löpande takt när vi hittar dem och det finns ingen väntelista.

Hur känns det att det är ett sådant tryck?

– Det känns ju galet kul. Det känns fantastiskt roligt och vi ska även lägga till att vi sålt 5000 biljetter till damlandskampen i Göteborg den 20 oktober så det är bra intresse våra landslag.

Sveriges trupp till VM-kvalmatcherna 00:34