London Calling

”Pogba är problemet”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Paul Pogba är i fortsatt fokus efter Manchester Uniteds uttåg och ”The Scottish Iniesta” levererar igen.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

”Euro Trash” lyder en av rubrikerna i Daily Mail och syftar på Manchester Uniteds uttåg ur Champions League efter 2–3 borta mot RB Leipzig. Även om Paul Pogba knappast kan lastas för förlusten (fransmannen kom in med halvtimmen kvar) kom mycket att handla om honom under sändningens gång. Anledningen var givetvis agenten Mino Raiolas utspel inför matchen om att Pogba har gjort sitt i United.

”Paul Pogba är problemet”, menar Paul Scholes i BT-studion. ”Han betalar den här mannen för att representera honom på ett uselt sätt. Paul är egentligen en bra kille men alla på utsidan kommer tro att han är ett problem i omklädningsrummet. Det är han inte. Paul har två val: Säg åt honom att hålla tyst eller sparka honom”.

En annan före detta United-spelare, Rio Ferdinand, säger att tajmingen på agentens uttalande ”var vidrig”: ”Men jag lägger mitt fokus på Manchester United i stället, till Ole Gunnar Solskjaer och Ed Woodward. Hur kan ni tillåta en agent prata på det här viset? Det är inte första gången Raiola pratar öppet om en spelare”.

Solskjaer valde att kommentera det hela ”en sista gång” med orden: ”Ju snabbare Pauls agent förstår att det här är en lagsport, att man arbetar tillsammans, desto bättre”.

DAGENS STATS

Detta var första gången sedan 2003 som Manchester United släppte in tre mål i två raka Champions League-möten. Då, för 17 år sedan, stod Real Madrid för motståndet i båda matcherna. ”Det var inte bra nog”, medgav kaptenen Harry Maguire och ifrågasatte lagets mentalitet i 2–3-förlusten.

DAGENS INIESTA

Billy Gilmour levde upp till smeknamnet ”The Scottish Iniesta” i gårdagens comeback. Chelsea-spelaren, som har varit borta i sex månader på grund av en knäskada, startade mot Krasnodar. CL-matchen slutade visserligen 1–1 men 19-årige Gilmour höjdes till skyarna och liknandes återigen vid spanjoren Andrés Iniesta.

”Han kommer att utvecklas ännu mer”, säger Frank Lampard och menar att det absolut finns rum i Chelseas breda trupp. ”Vi ska se till att vägen vi bereder är den rätta för honom”. En annan 19-åring som gjorde avtryck i mötet var Tino Anjorin.

DAGENS STÖD

Mitt under veckan som Caoimhin Kelleher sent lär glömma tog han emot ett speciellt hyllningsmeddelande. Den 22-årige målvakten gjorde dubbla debuter mot Ajax respektive Wolves och imponerade i båda segrarna. Att Liverpools ordinarie förstemålvakt Alisson Becker har hört av sig motiverar lite extra. ”Alisson sade ’bra jobbat’ och att han var stolt över mig”, förklarar Kelleher som ska vakta mellan stolparna för andra gången i Champions League under onsdagskvällen mot Midtjylland.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Pogba: ”Svårt att andas – kunde inte ens springa”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Rio Ferdinand

Paul Scholes

Fotboll

Manchester United

London Calling