IFK Göteborg

Stor spricka i IFK Göteborg i tränarfrågan

Av: 

Andreas Käck

Michael Wagner

Jens Gustafsson och Roland Nilsson.
Jens Gustafsson och Roland Nilsson.

FOTBOLL

GÖTEBORG. En vecka har gått sedan IFK Göteborg sparkade Poya Asbaghi.

Nu kan Sportbladet avslöja varför en ersättare dröjer.

Orsaken: En stor spricka i klubbledningen.

För en vecka sedan fick Poya Asbaghi sparken som tränare för IFK Göteborg.

När beskedet lämnades officiellt på en presskonferens sa samtidigt klubbdirektören Max Markusson att målsättningen var att en ny huvudtränare skulle vara presenterad tills nästa match, det vill säga i dag när IFK Göteborg möter Hammarby under torsdagskvällen.

Enligt Sportbladets uppgifter var IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson huvudkandidaten, men av olika anledningar har förhandlingarna dragit ut på tiden.

Nu har i stället U21-förbundskaptenen Roland Nilsson seglat upp som ett alternativ. Något som Expressen skrev om under onsdagen.

Stor spricka

Men enligt Sportbladets källor råder det en stor spricka inom IFK Göteborgs ledning där den gruppering som nu förespråkar Roland Nilsson har gått förbi klubbens sportråd och delar av styrelsen som tydligt förespråkat och tagit beslut om att rikta in intresset mot Jens Gustafsson.

Det kom därför som en överraskning för delar av styrelsen när plötsligt Roland Nilsson i media pekades ut som den nye huvudkandidaten att ta över i IFK Göteborg.

Enligt uppgifter till Sportbladet har också representanter för IFK Göteborg börjat förhandla med Svenska Fotbollförbundet om hur man ska lösa Roland Nilsson från avtalet som förbundskapten för U21-landslaget.

Nilssons avtal går ut vid årsskiftet och fyra matcher återstår i U21:s EM-kval.

U21-landslaget har redan blivit av med sin assisterande förbundskapten, Bartosz Grzelak, som tog över AIK efter att Rikard Norling fått sparken.

Ville inte sparka Asbaghi

Inom IFK Göteborg rådde det redan delade meningar inom klubbledningen för en dryg vecka sedan kring vilken väg klubben skulle ta i tränarfrågan.

De båda sportcheferna Kennet Andersson och Pontus Farnerud ville ge Poya Asbaghi ytterligare matcher med nyinkomna hemvändare och spelarförstärkningar att vända den negativa trenden – men styrelsen fattade då beslutet ovanför duons huvuden att Asbaghi skulle sparkas.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson tillbakavisar uppgifterna:

– Vi är helt överens om vem vi vill ha som tränare i IFK Göteborg.

Är det Roland Nilsson nu?

– Jag kommenterar inga namn, säger Markusson till Sportbladet.

Flera namn har diskuterats

IFK Göteborgs klubbdirektör bekräftar dock att flera olika namn varit uppe till skarp prövning.

– Sportrådet har fått uppdraget från styrelsen att se på de olika alternativen. Man ser på olika fakta, vrider och vänder, diskuterar och sedan kommer man fram till ett alternativ som man kör på. Där är vi nu.

– Sedan hur de där diskussionerna går till är helt ointressant att diskutera offentligt. Men jag kan kraftigt dementera att det finns olika uppfattningar i tränarfrågan nu. Vi är överens, säger Markusson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Premier League tillbaka! Expertens drag inför jackpott på Stryktipset
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

IFK Göteborg

LÄS VIDARE

”Finns en sak som är helt avgörande”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Allsvenskan i fotboll

Fotboll