Asllani bakom supervändning när Real säkrade Champions League

0–2 till 3–2 på 13 minuter.

Real Madrid stod för en jättevändning mot Real Sociedad när man på söndagen säkrade Champions League-spel för första gången i klubbens historia.

Kosovare Asllani stod för ett mål och en assist.

Med 20 minuter kvar att spela såg det tungt ut för Real Madrid i hemmamötet med Sociedad. Men på 13 minuter lyckades man vända underläge 0–2 till vinst.

Båda lagets svenskor, Sofia Jacobsson och Kosovare Asllani, spelade från start. Den förstnämnde byttes ut i minut 66, men Asllani fick stanna kvar på plan – och tur var väl det.

I minut 71 gav svenskan Real Madrid hopp med sitt 1–2-mål. Tio minuter senare sköt mexikanskan Kenti Robles in kvitteringen, och i minut 84 spelade Asllani fram Jessica Martinez som fullbordade vändningen.

Champions League-spel säkrat

Vinsten gör att Real nu är tolv poäng framför Sociedad med två matcher kvar att spela, vilket betyder att man nu är klara för Champions League i höst. Det blir första gången i klubbens relativt korta historia som man deltar i turneringen.

– Champions League-platsen är otroligt viktig, sade Asllani till Sportbladet i april.

Barcelona är redan klara ligamästare, och Levante har tagit den tredje CL-platsen. Asllani klev i och med dagens fullträff upp på delas femteplats i skytteligan. Esther Gonzalez Rodriguez leder med 28 mål.

Asllanis framtid osäker

Men trots dagens bedrift, och en stark säsong i ryggen, kan 31-åringen lämna Real Madrid i sommar. Hon har tidigare förnekat att hon nobbat ett nytt kontraktsförslag från klubben.

I slutet av maj kunde Sportbladet avslöja att Asllanis agent Arash Bayat var på plats i Turin för att förhandla med storklubben Juventus. Landslagsstjärnans kontrakt går ut den sista juni.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.