London Calling

”Solskjaer ser ut som en Cardiff-tränare igen”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Ole Gunnar Solskjaer är redo att sajna ett nytt kontrakt men ifrågasätts återigen. Dessutom skrotar Chelsea ”oturs-matchstället” i Champions League-finalen.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Ole Gunnar Solskjaer kommer sätta sig ned med Man United-ledningen och skriva på en ny, förbättrad deal trots finalförlusten i Europa League. Daily Mirror menar att det nya kontraktet sträcker sig över tre år och är värt nio miljoner pund per år (ca 105 miljoner kr), en löneökning på närmare två miljoner pund.

Den allmänna uppfattningen om norrmannen ska vara att han har återinfört klubbens DNA genom unga talanger och en offensiv fotboll. Att det inte ledde till titlar avskräcker inte cheferna.

Men diskussionen huruvida Solskjaer verkligen är rätt man att leda United har blossat upp på nytt i England. Tajmingen på tränarens byten mot Villarreal kontra motståndarcoachen Unai Emerys samt vem han valde att offra ifrågasätts av bland annat Manchester Evening News.

Daily Mail går ett steg längre under rubriken ”Ole ser ut som en Cardiff-tränare igen men med bättre spelare” och syftar på den relativt misslyckade sejouren i den walesiska klubben. ”Solskjaer såg mindre ut som en man som kan föra United till toppen och desto mer som managern i Cardiff City. Cardiff med väldigt, väldigt bra spelare” skriver tidningen.

Foto: Kacper Pempel - Pool / Getty Images Europe

DAGENS GLÄDJE

Chelsea kommer hålla sig till sitt sedvanliga hemmaställ i samband med Champions League-finalen mot Man City, rapporterar Daily Mail. Det inte så populära specialstället med den gula linjen på sidan bar med sig förluster i så väl herrarnas FA-cupfinal som i damernas Champions League-final. Medarbetare i klubben fruktar att tröjan ”för med sig otur” och väljer därför att köra på nästa säsongs kit. Säkerligen till många supportrars stora glädje.

DAGENS CITAT

”Han är en väldigt passionerad tränare, väldigt krävande. När han är uppe i varv är det passionen som lyser igenom och vi respekterar det, det rentav höjer oss”, – Ben Chilwell om Chelsea-tränaren Thomas Tuchel.

Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SILLY

Man City förbereder ett bud på över en miljard kronor för – nej, inte Harry Kane – Aston Villa-kaptenen Jack Grealish. Daily Mail påstår att Pep Guardiola länge har varit en stor beundrare av mittfältaren så till den grad att City kan slänga fram en rekordsumma.

Villa, som gav Grealish ett nytt kontrakt så sent som i september, lär förmodligen inte släppa spelaren för en nedprutad prislapp. Senast City hade Premier Leagues dyraste spelare var precis i början av Abu Dhabi-eran 2008 då Robinho värvades in för 32,5 miljoner pund (ca 380 miljoner kr). Det är oklart om klubben kommer inkludera andra spelare för att få igenom en eventuell Grealish-affär.

Foto: Gareth Fuller / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS ORO

Med 16 dagar kvar till öppningsmatchen mot Kroatien har Gareth Southgate det svettigt. Harry Maguire, given i backlinjen, är fortfarande ett osäkert kort och har knappt kunnat springa sedan skadan han ådrog sig mot Aston Villa. Även Marcus Rashford är ett frågetecken och kommer enligt Telegraph hållas under uppsikt fram till och under turneringen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Ole Gunnar Solskjaer