”Han är ingen Messi eller Iniesta”

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Tvåa i allsvenskan.
Med en oväntat skytteligaledare i laget.
Björn Paulsen frälste Hammarby med två mål.
– Han är inte Messi eller Iniesta. Men han får saker gjorda, säger tränaren Jakob Michelsen efter 4–0 mot AFC Eskilstuna.

Inför säsongen ingick Hammarbys tränare Jakob Michelsen i ett vad med en kollega i klubben. Vadslagningen gällde det lite kantiga mittbacksförvärvet Björn Paulsen.

– Jag har faktiskt redan slagit vad – ett par flaskor coca cola – mot vår säkerhetskille. Han sa innan säsongen startade att Björn Paulsen absolut inte skulle kunna göra fem mål.

Michelsen: ”Jag dricker redan cola”

Jakob Michelsen skrattade förstås gott efter Hammarbys 4–0-seger mot AFC Eskilstuna. Landsmannen Paulsen tryckte in två mål mot nykomlingen och är nu uppe på totalt tre fullträffar – vilket Michelsen myser över.

– Jag sa det direkt till säkerhetskillen: ”Han kommer självklart göra fler än fem mål”. Han har redan gjort tre mål så jag dricker redan cola.

Efter ett missat friläge i den första halvleken revanscherade sig alltså Paulsen. Först tryckte han in en andraboll i nät i samband med en hörna och kort därefter spelade han fram Pa Dibba till öppet må (2–0).

Michelsen: ”Han är inte Messi eller Iniesta”

När sedan Anel Raskaj drog på sig sitt andra gula kort var matchen över för AFC Eskilstuna. Och Med 20 minuter kvar att spela visade dansken ännu en gång att han har en näsa för hur bollen kommer dimpa ner i straffområdet. Paulsen var återigen på rätt ställe och kunde enkelt skicka in 3–0 till Hammarby. Arnor Smarason placerade in slutresultatet 4–0.

Tränaren Jakob Michelsen hyllade Paulsen på presskonferensen efter matchen.

– Han är inte Messi eller Iniesta. Men han får saker gjorda. Han är alltid inblandad i en otrolig mängd chanser.

Blygsam Paulsen

Den slitstarke mittfältaren var dock blygsam och hävdade i en tv-intervju att han ”inte ens varit särskilt bra”. Däremot var han naturligtvis nöjd med sin målproduktion.

– Det är sant (att han inte är någon Messi eller Iniesta). Men jag försöker bli bättre med bollen och har en roll som jag trivs i där jag ska försöka komma in i boxen för att skapa chanser. I dag gjorde jag två mål så det var väl bra. Det är alltid skönt att göra mål. Och bra för karriären... säger Paulsen och ler brett.

Hur många mål gör du i år?

– Jag tar nog en match i taget så får vi se. Jag hoppas att det blir mer än fem.

Du hörde om Jakobs vad?

– Haha, ja. Det vadet vinner Jakob!

ARTIKELN HANDLAR OM