Europa League 2016/2017

Uppmaningen inför finalen i Stockholm

Uefa till fansen: Kom så tidigt som möjligt

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

En misstänkt terrorattack skakar Manchester.

Nu går Uefa ut med en uppmaning inför onsdagens Europa League-final på Friends Arena.

”Vi vill uppmana supportrarna att dyka upp på arenan så tidigt som möjligt”, skriver Uefa i ett uttalande.

Den misstänkta terrorattacken i Manchester efter en Ariana Grande-konsert har dödat 22 personer och skadat ytterligare ett 50-tal.

”Vi är djupt chockade över gårdagskvällens hemskheter i Manchester Arena. Våra tankar är med alla drabbade”, skriver Manchester United på Twitter.

Även Uefa visade sitt stöd på sociala medier.

Uefa är chockade över gårdagskvällens attack i Manchester. Våra tankar går till offren och de drabbade familjerna”, skriver organisationen.

”Vidtagit åtgärder”

Men med anledning av händelserna i Manchester har Uefa nu gått ut med en uppmaning inför Europa League-finalen mellan Ajax och Manchester United på Friends Arena i morgon.

”Uefa har haft ett tätt samarbete med de lokala myndigheterna och det svenska fotbollförbundet i flera månader och terrorrisken har funnits i åtanke från början. Flera säkerhetsåtgärder har redan vidtagits efter terrorattacken i Stockholm i april”, skriver Uefa.

En av åtgärderna inför finalen är extra noggranna inspektioner av fansen inför matchen.

”På grund av den strikta säkerheten uppmanar Uefa supportrarna att dyka upp på arenan så tidigt som möjligt, eftersom att noggranna inspektioner kommer att göras på plats vid ingångarna, vilket kan innebära det kommer att dröja innan man får komma in på arenan.”

”Vi känner oss trygga”

Svenska fotbollförbundet kommer under dagen ha möten för att utvärdera säkerheten, men meddelar att man känner sig trygga.

– Rent säkerhetsmässigt är det, tyvärr, så att det här är den typ av händelse som vi har planerat för, och den planeringen ligger kvar. Vi känner oss trygga i det, även om det är så outsägligt sorgligt att det inträffar. Men det är inte så att vi vaknat upp på morgonen och känner "hur gör vi nu?" utan snarare att vi ligger rätt i vår planering, säger svenska fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman till TT.

Ajax–Manchester United spelas onsdag klockan 20.45.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

”Skulle inte vinna med Zlatan i laget”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Europa League 2016/2017

Friends Arena

Europa League

Manchester United

Uefa

Svenska fotbollförbundet