Beskedet om Goitom

Foto: TT
FOTBOLL

AIK:s anfallsspel har krisat utan honom.

Men nu är Henok Goitom tillbaka.

– Det känns bra och jag kan spela mot Sirius, säger anfallaren.

Två raka förluster är inte gott nog för en guldkandidat. Och när AIK tar emot Sirius på torsdag är det upp- och nedvända världen i tabellen: nykomlingen ståtar med en andraplats i allsvenskan. AIK hittar vi först på en svag 12:e-placering.

Här kommer dock ett glädjebesked till alla AIK:are: Henok Goitom kan spela fotboll igen. Anfallaren deltog inte i förlusten borta mot J-Södra, men är alltså redo för match.

”Känning i baklåret”

Vad har du haft för problem?

– Jag har haft en känning i baklåret. Det kan bli så när man kommer sent in i försäsongen. Det gäller att hitta balansen mellan att ta risker och skynda på processen. Men det har känts bra, säger Goitom.

Han är nöjd med beslutet.

– Det var bra att jag klev av inför J-Södra-matchen. Jag missar hellre en match än att det ska bli värre, och då missar fyra-fem. En halv säsong hade kunnat vara förstörd om jag spelat vid fel läge.

Respekt för Sirius

Och nu är du redo för Sirus?

– Så är det. Det känns skönt. Men Sirius blir en tuff motståndare.

Den allsvenska nykomlingen har övertygat stort med tre segrar och en förlust på fyra matcher.

– Det är ett spelande lag. Precis som nästan alla nykomlingar numera, och som J-Södra och Östersund var förra året. De gör nya grejer och vågar verkligen spela fotboll. Det är verkligen inget lag man kan ställa ut skorna mot.

”De försöker spela fotboll”

Är det någon särskild spelare du är extra imponerad av?

– Kingsley Sarfo är förstås riktigt bra. Men det vet väl alla som tittar på Sirius. De är också duktiga som ett lag: alla försöker spela fotboll och har gjort det bra mot storlagen som de mött. Det är bra att vi fick möta Sirius efter deras skalper, så att alla i laget har rätt respekt för laget.

Matchen spelas på torsdag 19.00, Friends Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM