Sarfo: Vi är ett av allsvenskans bästa lag

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

UPPSALA.

Sirius ligger fortsatt tvåa i serien.

Och tabellen ljuger inte.

– Vi är ett av allsvenskans bästa lag, säger stjärnan Kingsley Sarfo efter 4–1 mot Elfsborg.

Nykomlingen Sirius fortsätter bita sig fast i tabelltoppen. På söndagen avfärdades Elfsborg enkelt med 4–1 efter mål av Moses Ogbu (2), Christer Gustafsson och Oscar Pehrsson. Men bäst av alla var återigen Kingsley Sarfo, 22, som efter ett par svagare insatser i allsvenskan hittat storformen igen.

– Det gick väldigt bra för mig i början av säsongen, men då började lagen punktmarkera mig. Det är svårt även för Messi och Ronaldo att hantera. Så det var tufft, säger den unge ghananen.

”En fantastisk match”

Sarfo är mäkta stolt över klubbens inledning på allsvenskan och andraplatsen i tabellen.

– Det känns riktigt bra. Vi spelade en fantastisk match och följde matchplanen fullt ut.

Hur bra är egentligen Sirius?

– Vi är bra. Vi spelar ju fotboll, eller hur? Om man jämför med de andra lagen i serien så är Sirius ett av allsvenskans bästa lag. Särskilt om man bedömer sättet vi spelar fotboll på, säger han och fortsätter:

– Det handlar om bollinnehavet för oss. Vi vill vara som Östersund och de andra. Nu är vi inte rädda för något annat lag i serien.

”Vill spela i en bättre liga än allsvenskan”

Europeiska storklubbar som Manchester City sägs följa Sarfo, men mittfältaren vill helst inte bidra till spekulationer.

– Vi får se vad som händer i framtiden. Jag har hört om klubbar som vill ha mig, men vet ingenting. Mitt mål är att spela utanför Sverige – i en bättre liga än allsvenskan – men jag kan inte säga något om framtiden.

ARTIKELN HANDLAR OM