IFK Norrköping besegrade AFC

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Det satt hårt åt – men IFK Norrköping fick med sig tre poäng från Tunavallen.

AFC Eskilstuna besegrades med 2–1 är ny tvåa i allsvenskan.

– I den här matchen har vi så stora ytor så det är helt sjukt emellanåt, det är kanske det man inte är van vid, säger Linus Wahlqvist.

3–3 borta mot Djurgården och sedan 0–0 hemma mot Sundsvall.

Men borta mot AFC Eskilstuna kom en efterlängtad trepoängare för IFK Norrköping.

Den allsvenska nykomlingens kräftgång fortsätter och på Tunavallen kom i kväll säsongens femte förlust.

Niclas Eliasson var den som visade vägen för ”Peking”. Detta när han efter bara sju minuter drog in ledningsmålet med vänstern i bortre hörnet via fingrarna på Tim Erlandsson.

– Det var ett inlägg från Telo, bollen rinner igenom. Jag skjuter den i bortre med vänsterfoten. Det känns bra, absolut, säger Eliasson.

Skapade spänning med reducering

Halvtimmen senare var det dags igen. Kalle Holmberg drog till på ett tillslag på Linus Wahlqvist framspelning och satte 2–0 från mitten av straffområdet.

Ingenting tydde på en uppryckning från hemmalaget, men det var precis det som kom i andra halvlek.

AFC lyckades reducera genom Omar Eddahri som efter 57 minuter säkert nickade in Buya Turays inlägg och skapade nerv i matchen.

Ett flertal chanser följde för båda lagen men fler mål blev det inte.

– Man vill alltid vara bra i 90 minuter. Första halvlek är bra emellanåt. Vi slarvar lite, men skapar mycket. I andra skapar vi en del, men vi slarvar för mycket, säger Linus Wahlqvist.

Inte första gången ni gör en bra halvlek - sedan en sämre. Varför blir det så?

– Jättebra fråga, haha. I den här matchen har vi så stora ytor så det är helt sjukt emellanåt, det är kanske det man inte är van vid. Man kanske är van vid pressen.

Tvåa efter MFF

Eliasson var nöjd efter vinsten. Han utgick från högerkanten i stället för vänsterkanten, men känner sig i bra form.

– Det gick bra, absolut. Det var kul att spela. Jag har spelat där mycket tidigare också, det finns fördelar med båda kanterna, säger Eliasson.

– Vi gör en väldigt bra första halvlek, sedan slappnar vi av och blir sämre i andra. Vi tar ledningen och släpper in ett mål ganska tidigt i andra. Vi har tappat ledningar och då blir det att man fokuserar lite mer på försvarsspelet. Vi är som bäst när vi spelar offensivt. Men det viktigaste är att vi går ifrån med tre poäng.

IFK Norrköping tar nu klivet upp från femte till andra plats i allsvenskan och är nu tre pinnar bakom Malmö FF med en match mer spelad.

– Nu är vi först ut. Skönt att sätta lite press på MFF, säger Niclas Eliasson.

AFC United är fast förankrat på sista plats.

Publicerad: