Efter explosionerna – brev upphittat

FOTBOLL

Sprängmedlet mot Borussia Dortmunds spelarbuss var kraftigt nog att döda – och riktat direkt mot det tyska laget.

På platsen för attentatet hittades ett brev som tros vara skrivet av gärningsmännen.

– Vi utreder det som ett mordförsök, säger åklagaren Sandra Lücke.

1 av 8 | Foto: TT

Minst tre sprängladdningar detonerade när det tyska storlaget Borussia Dortmunds buss svängde ut från hotellet under tisdagskvällen. Matchen mot Monaco ställdes in, en spelare fördes till sjukhus och resterande återvände till hotellet för att bearbeta den traumatiska upplevelsen.

”Alla krafter är mobiliserade”

Polis kallades till platsen för att med hundars hjälp genomsöka platsen. De gjorde tidigt bedömningen att det inte rörde sig om mindre knallskott eller smällare utan ”kraftiga sprängladdningar” som kan ha gömts i ett buskage nära en parkering.

Jakten på de skyldiga inleddes omedelbart.

– Vi kommer att arbeta hela natten. Alla krafter i Dortmund är mobiliserade, sa Gunnar Wortmann, talesperson för Dortmunds polis, enligt tyska Bild.

Foto: CARSTEN LINHOFF, AFP

Klockan elva på tisdagskvällen hölls en presskonferens i Dortmund. Åklagaren Sandra Lücke berättade att de utreder händelsen som ett mordförsök, vilket stärktes av att ett brev var lämnat på platsen.

– Jag kan inte ge mer information av taktiska skäl. Meddelandets äkthet undersöks för tillfället, sa Lücke på presskonferensen.

Tar på sig allt ansvar

Under natten och onsdagsmorgonen skulle gärningsmännen fortsätta att eftersökas. Åklagaren ville inte gå in på huruvida avsändaren var knuten till ett rivaliserande fotbollslag eller någon annan gruppering.

– Brevskrivaren tar på sig ansvaret för dådet. Jag kan inte säga mer än så.

ARTIKELN HANDLAR OM