Förstörde för Rosengård – med kanon på halvvolley

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

Emma Jansson, 21, förstörde Rosengårds kväll med sin halvvolleykanon från 20 meter.

Du vill veta lite mer ingående hur hon gjorde?

– Jag tänkte inte. Jag gick bara på kraft, säger Kif Örebro-anfallaren.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Varken Rosengård eller Kif Örebro har öppnat allsvenskan bra. De guldjagande skånskorna har förlorat mot Hammarby och Eskilstuna medan Lisa Dahlkvists gäng parkerat på jumboplatsen.

Läget var inte mycket muntrare efter att lagen spelat 2–2 mot varandra under torsdagskvällen.

– Det är skit att de får ett mål som inte ska vara mål. Carola Söberg har bollen och blir inputtad i mål. Det är tråkigt att det är så låg nivå på domarna, men vi ger inte upp, säger Örebros Emma Jansson.

”Fick massor av energi”

Anfallaren syftar på Rosengårds 1–1-mål där Ella Masar kolliderade med målvakten Söberg, som föll över egen mållinje med bollen utan att få frispark. Efter kvitteringen tog Rosengård också ledningen innan Emma Jansson visade sin klass.

I minut 85, i ställning 2–1 mot storklubben på bortaplan tog 21-åringen emot och drog till på halvvolley mot bortre krysset.

– Det var så jävla skönt. Det gick rätt den här gången och det kändes som att vi fick massa energi av det, säger tvåmålsskytten Jansson.

Ni är fortfarande sist. Vad betyder poängen för er?

– Det har varit en ond cirkel där vi har tappat poäng där vi skulle ha haft dem. Men jag tror att det här kan bidra till något bra, att det var en vändpunkt.

ARTIKELN HANDLAR OM