”De är hatare som sprider fake news”

Brasiliens förbundskapten Tite är förbannad.

På en presskonferens rasar han mot felaktiga uppgifter om Gabriel Jesus skada.

– Hatare som sprider fake news, säger han.

Gabriel Jesus VM är över efter den allvarliga knäskada han ådrog sig i fredagens match mot Kamerun. Den visade sig vara värre än först befarat och Arsenal-stjärnan väntas nu bli borta från spel i minst tre månader.

I brasilianska medier har det florerat uppgifter om att Jesus ska ha haft problem med knät redan inför matchen mot Kamerun.

PLUS: Leifby rankar: 20 snyggaste tröjorna i fotbolls-VM någonsin

Det stämmer inte alls, enligt förbundskapten Tite.

”Elaka lögner”

Under en presskonferens på söndagen ilsknade han till rejält mot ”lögnerna”.

– Jag vill inte höra några lögner, elaka lögner. De är hatare sprider hat. Min uppmaning till er: Gör något annat, sluta med fake news. Arsenal har en fantastisk medicinsk personal och det har vi med. Vi gör saker och ting på rätt sätt, säger Tite enligt norska Dagbladet, som närvarade på pressträffen.

Neymar tillbaka

Brasilien har haft stora skadeproblem under detta VM, men till åttondelsfinalen mot Sydkorea väntas både högerbacken Danilo och storstjärnan Neymar göra comeback.

– Neymar ska träna i kväll och om det känns bra så kommer han att spela i morgon. Jag är alltid ärlig när jag uttalar mig om skador, säger Tite.

Brasilien-Kroatien: Allt om kvartsfinalen i fotbolls-VM

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.