Sköt Frankrike till final efter 31 sekunder

President Emmanuel Macron lyrisk: ”Väldigt stolt”

Uppdaterad 2022-12-15 | Publicerad 2022-12-14

Randal Kolo Muani behövde bara 31 sekunder på planen.

Sedan gjorde 24-åringen sitt första landslagsmål när Frankrike besegrade Marocko med 2–0 och gick till VM-final.

– Det är verkligen otroligt, säger Frankrikes vänsterback Theo Hernández.

Innan ens fem minuter hade gått av Frankrikes semifinal mot Marocko hade Theo Hernández tur med bollstudsen i offensivt straffområde och kunde slå in 1–0 till Frankrike.

Precis som under både gruppspel, åttondelsfinal och kvartsfinal skapade Marocko gott om målchanser och var nära kvittering flera gånger om.

PLUS: Wernbloom: Så här är VM-stjärnorna på planen

Men ett succéinhopp skulle släcka nationens hopp om en osannolik VM-final.

Frankrike-Argentina i VM-final

När Randal Kolo Muani byttes in i den 79:e minuten sparkade spelet i gång efter 78 minuter och 18 sekunder. 78 minuter och 49 sekunder in i matchen hade han gjort mål.

Återigen hade Frankrike studsen på sin sida i offensivt straffområde och Randal Kolo Muani kunde sätta bollen i öppet mål med sin första touch i matchen.

Den franske presidenten Emmanuel Macron fick jubla vilt intill Fifa-presidenten Gianni Infantino på läktaren och konstatera att Frankrike får spela VM-final.

– Idrott framkallar äkta och innerliga känslor, säger Macron enligt L'Équipe.

Efter segern besökte han det franska omklädningsrummet.

– Jag vill framför ett stort tack till Didier Deschamps och hans lag, som är en mix av olika generationer. Laget gjorde mig väldigt stolt. Det var en extraordinär match. Låt alla njuta av stunden, och på söndag tar vi hem det. Jag kommer vara där på söndag, säger Macron.

”Vi la oss för lågt”

Fyra år efter guldet i Ryssland ska Frankrike försöka försvara sitt guld mot Argentina. Dagen innan spelar Marocko bronsmatch mot Kroatien.

– Vi fick kämpa mycket, särskilt i andra halvlek. Vi la oss för lågt och de visade att de är ett lag som inte bara fokuserar på att försvara. De vet hur man attackerar och förtjänar mycket beröm för deras prestation i VM, säger Frankrikes målvakt Hugo Lloris till Fox Sports.

– Det är verkligen otroligt. Spela två VM-finaler efter varandra. Det är ett otroligt ögonblick. Vi jobbade bra. Det var tufft men nu är vi i final, säger målskytten Theo Hernández i en intervju som sändes i C More.

Fick chansen efter brorsans skada

Hernández fick chansen som vänsterback när hans bror Lucas skadade sig i Frankrikes VM-premiär mot Australien. Sedan dess har 25-åringen startat fyra matcher i turneringen och under onsdagskvällen fick han göra karriärens viktigaste mål.

– Jag tänker självklart på brorsan som jag hoppas är här till finalen, säger han.

– Det är ett otroligt ögonblick. Nu ska jag fira med familjen, de andra spelarna och tränaren.

Argentina-Frankrike: Allt om VM-finalen i fotboll 2022