Otroliga siffrorna: nio dygn i buss – Kiruna vill byta serie

Kiruna FF gick obesegrade genom division 3.

Nu vill de byta serie från division 2 Norrland – för att slippa nästan nio dygn i buss nästa säsong.

Kiruna gick som tåget genom division 3 med sina 19 segrar och ett kryss på 20 matcher – vilket Sportbladet uppmärksammade i somras.

Därmed är de klara för division 2. Och där kan det bli en tuffare resa för Kiruna. Bokstavligt talat.

För Kiruna hamnade i division 2 Norrland – vilket innebär extremt långa bortaresor med buss. Det är NSD som har gått igenom samtliga bortaresor och hur lång tid de tar med buss tur och retur.

Den längsta resan – 26 timmar med buss

Totalt sett rör det sig om sammanlagt åtta dygn och 20 timmar i buss. Den längsta resan är till Ytterhogdal vilket – tur och retur – är en 1 920 kilometer lång bussträcka och tar nästan 26 timmar. För en bortamatch i division 2. Den kortaste bussresan är till Luleå, vilket tar nästan nio timmar tur och retur.

Sammantaget rör det sig om 16 164 kilometer för alla bortamatcher. För att sätta det i ett perspektiv så är sträckan mellan Stockholm och Melbourne, Australien, 15 589 kilometer.

Nu vill Kiruna byta serie till division 2 norra Svealand i stället där det mestadels är stockholmslag. Det skulle innebära flygresor till bortamatcherna – vilket förstås är mer tidseffektivt än bussresorna.

NSD skriver att Svenska fotbollförbundet kommer fatta ett beslut om ett eventuellt seriebyte på förbundsstyrelsens möte den 14 december.


Dokument om Kiruna FF:s jättesuccé: ”Gör som de bästa lagen i världen”


Lagbild.
Lagbild.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.