Victor Nilsson Lindelöf

Lindelöf om konkurrensen med Varane

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf bänkades i klubblaget senast.

Till förmån för nyförvärvet Raphaël Varane.

– En konkurrenssituation kommer det alltid att vara, säger den svenske lagkaptenen.

Victor Nilsson Lindelöf, 27, startade de två första matcherna för Manchester United den här Premier League-säsongen. Men i söndags bänkades svensken i 1–0-segern mot Wolverhampton. I stället fick nyförvärvet från Real Madrid, Raphaël Varane, chansen från start bredvid Harry Maguire.

– Jag tycker det är jättebra. Jag spelar i en av världens största klubbar, det är klart att man vill ha bra spelare. En konkurrenssituation kommer det alltid att vara. Jag ser det bara som positivt att vi får in bra spelare till klubben, säger Nilsson Lindelöf på onsdagens presskonferens inför torsdagens möte med Spanien.

– Det kommer bara att utveckla oss, för egen del ser jag inget problem med det. Ibland kommer jag kanske inte spela någon match, men för mig gör det absolut ingenting.

Jannes syn på saken

Lindelöf fortsätter:

– Jag har spelat väldigt mycket de senaste två åren och förra året hade jag stora problem med ryggen och spelade med smärta. Ryggen känns bra nu, det kommer nog inte vara några problem, men jag tror inte jag kommer spela 50, 60 matcher.

Janne Andersson gav i måndags sin syn på den svenske mittbackens konkurrenssituation i klubblaget.

– Spelar han inte riktigt lika många matcher i år tror jag att det är en fördel för honom och oss. Men det är klart att han inte får sitta på bänken hela tiden. Nu tror jag att United är en klubb som roterar lite, att man kanske har tre spelare på två positioner, att man går runt lite med tanke på allt man är med i. Jag hoppas att det är så tänket är, att han snarare får ett mer rimligt antal matcher än förra året, det är min förhoppning, sa förbundskaptenen då.

Sverige ställs i morgon, torsdag, mot Spanien i VM-kvalet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Mardrömsstart för Sverige – blixtreplik av Alexander Isak

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Victor Nilsson Lindelöf

Herrlandslaget i fotboll

Fotboll

Manchester United

Raphael Varane

VM-kval i fotboll