Landslagsmeriterade Gudjohnsen ansluter till Elfsborg

Publicerad 2021-08-14

Sveinn Aron Gudjohnsen klar för Elfsborg.

Elfsborg förstärker truppen med en landslagsanfallare.

Isländska Sveinn Aron Gudjohnsen har skrivit ett treårskontrakt med klubben.

– Elfsborg känns som helt rätt steg för mig, säger han i pressmeddelandet.

Följ ämnen
IF Elfsborg

Sveinn Aron Gudjohnsen inledde sin fotbollskarriär i FC Barcelonas ungdomsakademi. De tre senaste åren har han tillhört Spezia i Serie A, men har vid två tillfällen lånats ut därifrån.

Nu ansluter han till Elfsborg. 23-åringen har skrivit ett treårskontrakt med klubben.

– Jag är väldigt glad att vara på plats och exalterad över att komma igång. Jag har känt mig välkommen ända sedan jag kom hit, säger han till klubbens hemsida.

Redan i förra veckan anlände han till Borås men först nu blir han en del av klubbens spelartrupp. Därför har han kunnat se laget träna innan han själv ska delta.

”Väldigt hög nivå”

– De närmaste målen för mig blir att snabbt komma in i laget, jobba hårt, och sedan förhoppningsvis lyckas jobba mig fram till en plats i startelvan. Det är ett hårt jobbande och intensivt lag med väldigt hög nivå, säger han.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin tycker att den karaktär och spelartyp som Gudjohnsen är stämmer bra överens med lagets identitet.

– Sveinn är en hårt arbetande spelare för våra offensiva positioner. Han är skicklig på att länka ihop spelet och attackera boxen med fart, säger Thelin.

Gudjohnsen debuterade i Islands A-landslag tidigare i år och har innan dess spelat i såväl U17 som U19 och U21.

Hans pappa är Eidur Gudjohnsen, som har målrekordet i isländska landslaget och har spelat för storklubbar som Tottenham, Chelsea och Barcelona. I dag är Eidur assisterande tränare för Islands landslag.