Daniel Bäckström högaktuell att ta över U21-landslaget

Poya Asbaghi lämnar U21-landslaget.

Sportbladet kan nu avslöja att Daniel Bäckström är en het kandidat att ta över som ny förbundskapten.

Förbundet har haft flera samtal med Sirius-tränaren.

På onsdagen bekräftade Svenska fotbollförbundet att Poya Asbaghi lämnar posten som U21-förbundskapten för att bli huvudtränare för Barnsley i botten av engelska andraligan.

U21 samlas inte förrän i slutet av mars igen när EM-kvalet, där man toppar sin grupp trots förlusten mot Irland i går, återupptas.

– Vi känner ingen panik att hitta någon lösning nu direkt. Det händer mycket på marknaden och vi får analysera det här och ta det i den takt det behöver, säger Claes Eriksson, chef för U21-landslaget och pojklandslagen, till förbundets hemsida.

Visat intresse under lång tid

Men jakten på Asbaghis efterträdare är, enligt Sportbladets uppgifter, redan inledd och en av de hetaste kandidaterna är Sirius-tränaren Daniel Bäckström.

Förbundet har redan haft ett par samtal med Bäckström om framtiden.

Man har också visat intresse för Bäckström i en roll i något av ungdomslandslagen sedan lång tid tillbaka.

33-åringen var nämligen nära att bli Asbaghis assisterande i U21 för ett år sedan när han skulle lämna jobbet som assisterande tränare i Malmö FF. Men då dök jobbet som huvudtränare för Sirius upp och han skrev på ett treårskontrakt med Uppsala-klubben.

Förbundet verkar intresserat av att behålla den nuvarande assisterande förbundskapten, Andreas Pettersson, i en roll, antingen som fortsatt assisterande eller i ett tydligare delat ledarskap.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.