15-åring kostar 600 000 000 kr

Publicerad 2022-05-19

15-årige Endrick pekas ut som världsfotbollens största talang.

Nu sätter hans brasilianska klubb Palmeiras en ny prislapp på sin guldklimp – 600 miljoner kronor.

– Praktiskt taget alla storklubbar har hört av sig, säger agenten Frederic Pena.

Philippe Coutinho, Lucas Moura, Neymar, Gabriel Barbosa, Gabriel Jesus, Lucas Paquetá och Vinícius Júnior.

Där har ni ett axplock av brasilianska supertalanger som i tidig ålder pekades ut som nästa stora världsstjärna inom fotbollen.

Vissa av dem lyckades bättre än andra…

Nu har ett nytt namn seglat upp i topp på listorna över världens mest eftertraktade talanger – Endrick Felipe Moreira de Sousa.

Jagas av storklubbar

Endrick, som han kort och gott kallas, är bara 15 år gammal men har redan slagit igenom med dunder och brak i storklubben Palmeiras U20-lag och Brasiliens U17-landslag.

Nu finns han på praktiskt taget alla europeiska storklubbars radar.

Spanska jättarna Real Madrid och Barcelona har sedan tidigare aviserat sitt intresse och så sent som i går uppgav tidningen Sport att Barcelona just nu ”leder jakten”.

Men det blir ingen billig affär.

Kostar 600 miljoner

Enligt transferjournalisten Fabrizio Romano kommer Endrick skriva på ett A-lagskontrakt med Palmeiras i sommar när han fyller 16. Den brasilianska klubben vill säkerställa att de får rejält med pröjs vid en framtida försäljning och kontraktet sägs därför innehålla en utköpsklausul – på motsvarande 600 miljoner kronor.

På grund av Fifas regler får Endrick inte värvas förrän han fyllt 16 och han måste därefter vänta ytterligare två år innan han får flytta till Europa.

Följ ämnen i artikeln