Sista hemmamatchen – då bröt Suarez ihop

Efter 34 mål på 81 matcher lämnar nu Luis Suarez Atlético Madrid.

Stjärnan gjorde i kväll sin sista hemmamatch för klubben.

När han byttes ut och hyllades av publiken kunde han inte hålla tårarna tillbaka.

De 25 september 2020 lämnade Luis Suarez Barcelona för Atlético Madrid där han gjort stor succé. Med sina 21 mål på 32 ligamatcher var han en stor orsak till att Atlético vann ligan förra säsongen.

Men den här säsongen har det gått tyngre för stjärnan och det har bara blivit elva ligamål på 33 matcher.

Och så många fler mål i den randiga tröjan kommer det inte heller att bli. För innan söndagens hemmamatch mot Sevilla meddelade Atlético att Suarez kommer att lämna klubben efter säsongen.

35-åringens kontrakt går ut i sommar och man har valt att inte förlänga det. Och när uruguayanen gjorde sin sista hemmamatch blev det känslosamt när han byttes ut i den 64:e minuten.

Suarez i tårar

Han hyllades med stående ovationer från publiken och en märkbart rörd Suarez hade svårt att hålla tillbaka tårarna och han syntes efter bytet också bryta ihop på bänken i en match som slutade 1–1.

Efter matchen tackades spelarna av publiken med ett ärevarv och även där hade Suarez svårt att inte visa sina starka känslor.

Vart anfallarens karriär nu fortsätter är oklart. Men transfergurun Fabrizio Romano skriver att Suarez inte har några planer på att lägga av, inte heller på att gå till USA utan han vill stanna i Europa.

Suarez har tidigare skördat stora framgångar i även bland annat Liverpool och Ajax.

En omgång återstår av La Liga, där möter Atlético Alexander Isaks Real Sociedad på bortaplan nästa söndag.

Atlético Madrid meddelade samtidigt att även Héctor Herrera lämnar klubben.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.