Filippa Curmark

Häckens mittfältsstjärna frågetecken inför cupfinalen

Av: 

Henrik Lundgren

Anna Rydén

FOTBOLL

GÖTEBORG-MALMÖ. Häcken riskerar ett tungt bakslag i cupfinalen mot Rosengård.

Mittfältsstjärnan Filippa Curmark har legat däckad med både hjärnskakning och influensa.

– Allt kom verkligen på en gång. Vi får se hur kroppen svarar nu, säger hon.

Hon är nyckelspelaren för både offensiven och defensiven på det centrala mittfältet. Men i slutskedet av matchen mot IFK Kalmar åkte Filippa Curmark på en smäll mot huvudet och rapporterna efteråt talade om en misstänkt hjärnskakning.

Helgens match mot Piteå (1-1) missade hon dock på grund av förkylning.

Så vad gäller egentligen hälsomässigt? Både och ska det visa sig.

– Just nu mår jag bättre. Men jag åkte på en hjärnskakning mot Kalmar. Och två dagar senare fick jag feber och låg sen sjuk i några dagar. Allt kom verkligen på en gång. I dag var första passet jag kunde vara med på, så vi får se hur kroppen svarar. 

Hur känns huvudet?

– Det känns bra. Det var mer efter smällen jag hade ont. Men sen åkte jag på feber, förkylning och ont i halsen. Det var en underbar vecka…

Hon tränade på Gothia Park Academy i dag, men efter att ha legat sjuk och vilat för hjärnskakningen är formen förstås inte på topp och hon är ett frågetecken inför cupfinalen mot Rosengård på torsdag.

– Mm… jag tar det lite dag för dag. I dag gjorde jag mina första minuter på planen efter sjukdom, så vi får se hur kroppen och huvudet svarar nu efter träningen. Tanken är väl att jag ska kunna vara med och träna för fullt i morgon. I dag var jag inte med i spelet, men lite lättare på possession-spel och passningar, så det funkade bra ändå. Och så testade jag några nickar i slutet också. Vi får se hur det svarar nu. 

Filippa Curmark är ett osäkert kort inför cupfinalen mot Rosengård.

Det står redan klart att Häcken saknar Anna Csiki i cupfinalen. Den ungerska landslagsspelaren är avstängd efter att ha blivit utvisad mot Hammarby i semifinalen. Även vinterns nyförvärv Aisha Masaka saknas, hon opererade sin menisk i dag. 

Däremot är måltjuven Pauline Hammarlund i full träning igen, efter att ha fått ett bakslag vid sin senaste comeback i april. 

– Hon körde fullt i dag, det är härligt att se hennes vinnarskalle. Nu har hon en träning till på sig att slå sig in i finaltruppen. Hon har inga känningar alls i knät nu, så det ser verkligen bra ut, säger Häcken-tränaren Robert Vilahamn.

Även finalmotståndaren Rosengård har skadebekymmer på det centrala mittfältet. Caroline Seger avstod träningen i dag, men bör vara redo för cupfinalen.

– Det är bra med henne. Det är alltid lite anpassning med olika spelare. Hon har spelat otroligt mycket matcher, som alla andra, och sen spelar åldern in på henne också. Vi försöker lägga pusslet, alla har lite olika upplägg, säger Rosengårdstränaren Renée Slegers.

Finns det några tveksamheter kring om hon kan spela?

– I princip inte.

Hur är det i övrigt?

– Mimmi Larsson är tillbaka i full träning. Rebecca Knaak är tillbaka i full träning. Det är helt fantastiskt. De spelare som kommer tillbaka kommer både med fotbollsglädje för att de har varit borta från fotbollen så länge, men också med en massa kvalitet. 

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Filippa Curmark

LÄS VIDARE

Panelen: Superstjärnan kommer hem?

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Filippa Curmark

Rosengård

Caroline Seger

BK Häcken