KLART: Bubacarr Trawally klar för Hammarby

Publicerad 2022-03-31

Sportbladets avslöjande är bekräftat.

Hammarby värvar Bubacarr Trawally och han ansluter till klubben redan nästa vecka på ett tvåårskontrakt.

– Att få in en spelare av hans klass känns fantastiskt, säger sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Följ ämnen i artikeln

Sista dagen på transferfönstret och sista pusselbiten i Hammarbys lagbygge inför den allsvenskan säsongen.

Nu står det klart, som Sportbladet tidigare avslöjat, att gambianske landslagsforwarden Bubacarr Trawally blir Bajenspelare. Klubben har köpt loss 27-åringen från Ajman i Förenade Arabemiraten och hoppas nu ha Trawally spelklar redan till nästa vecka, meddelar man i ett pressmeddelande.

– Vi gjorde klart med Bubacarr för ett tag sedan, och att han då skulle ansluta till sommaren. Men vi ville ha över honom redan nu, så sedan dess jobbat på att få hit honom till vår säsongsstart. Det har varit ett par intensiva veckor, och även om han missar premiären är vi väldigt glada att ha honom hos oss redan till vårsäsongen, och att över huvud taget få in en spelare av hans klass känns fantastiskt. Med tanke på hur bra truppen sett ut under försäsongen har vi sett Trawally som den sista pusselbiten inför seriestarten, säger Jesper Jansson som beskriver nytillskottet så här:

– Han är allround, snabb, bra med bollen och kan avsluta på flera olika sätt, och vi är övertygade att han kommer att bidra med mycket till vår offensiv. Det är en kvalitetsspelare som är landslagsman, och även om han spelat i ligor som är obekanta för de flesta här så håller de en bra nivå.

Ovanlig karriär

Trawally kommer till allsvenskan efter en ovanligt karriärsbana där han gjorde sina första säsonger utomlands i den kinesiska högstaligan, där han vann skytteligan 2017, innan det blev flytt till Saudiarabien och sedan vidare till Förenade Arabemiraten.

– Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, och jag ser verkligen fram emot att få möta klubbens supportrar, säger Bubacarr Trawally själv i pressmeddelandet.

Texten uppdateras!

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln