Fotboll

Pierre Bengtsson vänder hem – klar för Djurgården

Av: 

Samuel Abrahamsson

Pierre Bengtsson.
Pierre Bengtsson.

FOTBOLL

Det har spekulerats i några veckor och nu är det officiellt.

Pierre Bengtsson, 33, lämnar FC Köpenhamn och flyttar hem till Sverige.

Ytterbacken har skrivit på för två år med Djurgården.

Pierre Bengtsson har inte spelat i Sverige sedan han lämnade AIK sommaren 2009 för danska Nordsjälland.

Efter det gick flyttlasset vidare till FC Köpenhamn och efter fyra år där blev det spel i Tyskland och Frankrike innan han återvände till FCK 2017.

Men de sista åren har inte blivit som Bengtsson tänkt sig i den danska storklubben och han har haft svårt att få speltid och lånad under förra våren ut till Vejle.

Nu står det klart att han lämnar Danmark och flyttar hem till Sverige. Under de senaste veckorna har han ryktats vara nära en flytt till Djurgården och nu är det klart.

Bengtsson som gjort 41 landskamper för Sverige och hoppade in i tre EM-matcher förra sommaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med Stockholmsklubben.

”Väldigt glad”

– Jag är väldigt glad att komma till Djurgården och ser fram emot tiden här. Jag har haft blickarna mer och mer mot Sverige, säger Bengtsson till klubbens hemsida.

– Jag har en del rutin och känner fortfarande att jag har mycket att ge. Jag är väldigt hungrig på att bidra till Djurgården, skapa bra resultat och vinna matcher.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om klubbens senaste tillskott:

– Han vill ta ett stort ansvar, är väldigt professionell och hans egenskaper ute på planen känner nog de flesta till. En spelskicklig, löpstark ytterback som vill delta i det offensiva spelet och som kommer att vara till en otroligt stor nytta för oss med sin snabbhet och erfarenhet, säer han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bengtsson: Jag var beredd på att det skulle bli känslor

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Pierre Bengtsson