Ukraina besegrade Skottland – är en match ifrån VM

Ukraina är en match ifrån VM.

Det krigsdrabbade landet besegrade Skottland med 3–1 och ställs nu mot Wales i en avgörande match.

– Det kommer bli en stor match för oss på söndag, vi måste göra vår livs match, säger Oleksandr Zintjenko till Sky Sports.

29 av 32 lag är klara för fotbolls-VM 2022 och under onsdagskvällen tog Ukraina ett steg närmare mästerskapet.

På grund av kriget i landet sköts playoff-matchen mot Skottland upp men när den väl spelades var Ukraina numret större på Hampden Park. Ukraina – vars spelare gick ut på planen inlindade i landets flagga – var det bättre laget och tog rättvist ledningen i matchens 33:e minut.

Andrij Jarmolenko stod för ett fint tekniskt nummer när han tog ner bollen och lobbade den över den utrusande Craig Gordon.

Avgörande mot Wales

I början av andra halvlek utökade sedan Roman Jaremtjuk till 2–0 och Ukrainas segersiffror skrevs till 3–1 efter en reducering från Callum McGregor och en spik i kistan på tilläggstid från Artem Dovbyk.

Ukraina vann därmed sin första tävlingsmatch efter att kriget bröt ut.

– Alla matcher är som en final för oss nu. Vi har en match till och vi måste vinna den, annars betyder inte den här segern någonting, säger mittfältaren Oleksandr Zintjenko till Sky Sports.

I den avgörande playoff-finalen på söndag ställs Ukraina mot Wales på Cardiff City Stadium. Wales spelade i Nations League under onsdagen och förlorade med 2–1 borta mot Polen.

– Det kommer bli en stor match för oss på söndag, vi måste göra vår livs match, säger Oleksandr Zintjenko.

Wales-Ukraina spelas på söndag 5 juni kl 18.00. Vinnaren går till fotbolls-VM 2022.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.