Antonsson vill bli en ny Adegbenro

VÄRNAMO. Kim Hellberg har skapat två målkungar.

Nu hoppas Marcus Antonsson, stor matchhjälte mot Hammarby, bli tränarens nästa succéspelare.

– Det är ingen slump att Adegbenro och Nyman blivit skyttekungar i Norrköping med Kim som tränare, säger han efter Värnamos skrällseger.

Halmstad hade sannolikt klarat kontraktet 2021 om Marcus Antonsson visat samma effektivitet som tidigare under karriären. Anfallaren kom till mängder av lägen men hade märkligt svårt att få in bollen.

– Så var det. I HBK låg vi lägre och jag kom ganska långt ner i planen.

– Men här i Värnamo trivs jag skitbra i min roll!

Full förståeligt. Antonsson har pangat in sex mål och går på sommarvila om tvåa i skytteligan. Inför storpublik mot Hammarby på Finnvedsvallen (över 5 000 åskådare, publikrekord) placerade han in ett friläge efter en fin djupledsboll från Oscar Johansson.

– Det är just det jag saknade i HBK, den centrala genomskäraren. Där slogs ofta djupledspassningarna mot kanterna. Här i Värnamo kan jag koncentrera mig på sista tredjedelen, känner mig vassare i benen och är mer centralt i planen. Jag är jätteglad för målen då det inte är några ”tap-ins” utan bra prestationer som stärker mitt självförtroende.

Marcus Antonsson.
Marcus Antonsson.

”Inte förvånad att vi spelar ut Hammarby”

Ni spelade nästan ut Hammarby i perioder?

– Jag är inte förvånad. Det känns väldigt bra i laget. Vi har haft såna perioder i varje match. Vi skapar chanser och ber inte om ursäkt för oss bara för att vi är nykomlingar.

Antonsson talar nästan lyriskt om nye tränare Kim Hellberg som tagit Värnamo till en tolfteplats i tabellen, sex poäng över strecket.

– Han är så jäkla rolig att jobba med. Otroligt entusiastisk och arbetar länge med alla smådetaljer. Jag har aldrig varit med om tränare med så intressanta idéer. Förr har man ofta hört samma grejer, men med Kim är det mer att jag stannar till och tänker ”fan vad smart, varför har jag inte förstått det tidigare?”.

”Ska nog kunna knappa in på Jeremejeff”

Hellberg hade tidigare en nyckelroll i IFK Norrköpings ledarstab. Med särskilt ansvar för de offensiva spelarna fick han stort beröm för sitt arbete med Pekings vassa anfallare.

– Det är ingen slump att Adegbenro (17 mål 2021) och Nyman (18 mål 2020) blivit skyttekungar i Norrköping med Kim som tränare, när han haft koll på offensiven. Han är så jäkla duktig på det han gör.

Kim Hellberg var inte sen att skicka beröm tillbaka.

– Det här var det bästa jag sett av Marcus på lång, lång tid. Han är på väg mot sin allra starkaste form i Kalmar och Malmö. Det är min känsla.

Vill du fortsätta på Adegbenros och Nymans bana, Marcus?

– Ja, det är klart. Jag vill fortsätta göra mål eftersom det är bästa sättet att hjälpa laget för mig. Det är en skön boost att vara tvåa i skytteligan, det glädjer mig. Samtidigt... Alexander Jeremejeff (tio mål) har dragit ifrån ordentligt. Det påminner om min vår i Kalmar FF innan jag stack till Leeds.

Det är ju lite snack om att han kommer lämna i sommar?

– Då ska jag nog kunna knappa in! Haha, nej men viktigast är att jag bidrar till laget.

Kim Hellberg.
Kim Hellberg.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.