Edvardsen: ”Jag är mest frustrerad på mig själv”

Han gjorde två mål direkt i debuten.

Sedan dess har det bara blivit ett mål till för Victor Edvardsen – samtidigt som Djurgården halkat efter i tabellen.

– Det är dags att höja nivån, dels från mig själv och även alla andra, säger anfallaren.

Följ ämnen i artikeln

Victor Edvardsen sänkte sin gamla klubb Degerfors med två mål direkt i premiären. Men målsuccén har inte fortsatt.

Efter 4-0-segern mot Malmö vädrade Edvardsen sin frustration över att han inte kommer med mer i spelet.

– Det blir lätt så. Jag vill inte jämföra med förra året egentligen för det är lite annorlunda, men där var jag involverad ganska mycket och de halvdana lägena jag haft nu gjorde jag mål på då för jag var fokuserad och med i spelet. Det är lite nytt när man inte är med lika mycket i spelet. Man är där mentalt och löper och så, men när man inte har lika mycket boll kan det hacka ibland när man får den där halvchansen. Men jag är mest frustrerad på mig själv. Jag är min största kritiker själv och vet att jag kan få ut ännu mer än jag har fått. 

Hur ska du få ut det? 

– Jag jobbar med mig själv varje dag. Vad jag kan göra bättre, dels för laget och för mig själv för att bli mitt bästa jag. Men för att få ut maximalt av mina kvalitéer så måste jag också få toucha boll och vara involverad, men det är en dialog vi har varje dag.

”Dialogen är skitbra”

Mot Kalmar senast startade Edvardsen på vänsterkanten i stället för centralt som tidigare, men blev utbytt redan i den 57:e minuten.

Var det ett önskemål från dig att spela på kanten? 

– Jag kan spela på alla positioner där framme egentligen och jag tycker att chanserna vi skapar innan jag blev utbytt kom från mig. Jag har tre bra inspel och kände att det gick ganska bra, men vi får se om jag startar eller är på bänken på söndag. 

Blev du förvånad över bytet? 

– Lite kanske. Men så är det ibland. Jag har spelat 90 minuter alla andra matcher så det är ingen idé att gräma sig över det. Man gör det i stunden och på bussen hem, funderar på varför. Men när man väl kommer hit igen kan man inte gå och grubbla över det. 

Har du fått någon förklaring? 

– Vi surrade lite här om dagen och det är inga konstigheter. Dialogen är skitbra och det är skönt att man kan ventilera och diskutera om allt möjligt egentligen, inte bara det fotbollsmässiga. 

Victor Edvardsen.
Victor Edvardsen.

Nöjd med anfallaren

Tränaren Tomas Lagerlöf är självkritisk efter insatsen mot Kalmar och säger att tränarduon inte riktigt lyckades nå ut med matchplanen till spelarna.

Han är dock nöjd med Edvardsens insats.

– Victor jobbar jättehårt för att Djurgården ska vinna fotbollsmatcher. Det är andra som fokuserar väldigt mycket på målskörd. Så länge han jobbar hårt har vi inga krav på honom att han ska göra massa mål, han ska bidra till att vi vinner fotbollsmatcher.

Djurgården har halkat efter i tabellen och ligger just nu femma, åtta poäng efter ledande Häcken. Mot Varberg måste det bli tre poäng för att laget inte ska halka efter ytterligare. 

– Det är klart att det är frustrerande att vi har gjort det. Men det är elfte omgången och 19 matcher kvar sedan så det är dags att höja nivån, dels från mig själv och även alla andra också och göra bra prestationer över tid, säger Edvardsen och fortsätter: 

– Varberg är tuffa och möta. De gör sin grej med Jocke (Persson) där och han gör det bra. Vi får se om de parkerar bussen eller pressar högt, det vet jag inte, men tufft kommer det att bli. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.