Kungahuset slår tillbaka efter uppståndelsen

Uppdaterad 2022-04-20 | Publicerad 2022-04-19

Det danska kungahuset försvarar prins Christian.

Hans ”klädval” under matchen mellan FC Köpenhamn och Bröndby har skapat uppståndelse.

– Matchen i går var en speciell match för alla, säger kungahusets kommunikationschef Lene Balleby.

FC Köpenhamn drygade ut sin ledning i danska superligans mästerskapsserie under måndagskvällen. Spanjoren Pep Biel gjorde båda målen när hemmalaget vann med 2–0 inför sin hemmapublik.

En av åskådarna på Parken i Köpenhamn fick särskilt stor uppmärksamhet: Prins Christian.

FC Köpenhamn-halsduken som hängde kring den 16-årige prinsens hals har skapat uppståndelse i Danmark och kungafamiljen känner sig nu tvungen att slå tillbaka mot något som man beskriver som en ”mediestorm”.

– Precis som alla andra fotbollsälskande danskar måste prins Christian få gå på en fotbollsmatch utan att utsättas för en efterföljande mediestorm. Det är helt enkelt inte rättvist, säger kungahusets kommunikationschef Lene Balleby till nyhetsbyrån Ritzau.

”Var en speciell match”

Det var inte just tronarvingens närvaro som skapade uppståndelse, utan att han tog ställning för ett lag. Kungahuset menar dock att halsduken inte var hans egen utan delades ut på arenan.

– Jag tycker inte att prinsen, som är 16 år, ska klandras för att han förbiser konsekvenserna av att ha på sig halsduken, säger Lene Balleby.

– Matchen i går var en speciell match för alla fotbollsintresserade och den stämningen och upplevelsen måste prins Christian få vara med om.

Prins Christian längst till höger.

Följ ämnen i artikeln