Batan: ”VSK-fansen fantastiska – ger mig vibbar från Bajen”

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Nykomlingen Västerås SK chockade fjolårsallsvenska BP med en 2–1-seger.

Då höll inte avspärrningarna för VSK-fansens vilda firande.

– Fansen var fantastiska. Men jag var tvungen att kolla att ingen hade skadat sig, säger Stefan Batan, 34.

Taktiken från nykomlingen var uppenbar i Superettanpremiären på Grimsta. VSK satsade på farliga kontringar mot BP när den svenska elitfotbollen på herrsidan inleddes under lördagseftermiddagen.

I 23:e minuten hittade Simon Johansson Stefan Batan som placerade in 1–0 med ett välplacerat avslut.

– Det var ett väldigt fint mål och viktigt för oss att tidigt känna att vi faktiskt inte ska skämmas för att vara med på den här nivån, säger Batan till Sportbladet.

En kontringsseger

BP kvitterade genom Fritiof Björkén (43) efter slarv i VSK-försvaret, men en ny kontring gav Västerås 2–1 (73) en drömstart i Superettan efter segermål av Simon Johansson.

Målet gjordes vid kortsidan där den stora tillresta VSK-klacken fanns och där visste glädjen inga gränser.

Trycket blev så stort att avspärrningarna mot planen gav vika på Grimsta.

– Jag var tvungen att kolla så att alla var okej, säger Stefan Batan till Sportbladet. Vi har ju alla sett och läst om värre läktarolyckor där fans blir söndertrampade.

– Men de verkade ha värmt upp ordenligt och ingen verkade ha skadat sig, säger Batan med ett skratt.

Enligt uppgifter hade 700–1 000 Västerås SK-supportrar tagit sig till Stockholmsförorten för att stötta sitt lag i återkomsten till svensk elitfotboll.

Batan får Bajenfeeling

– Fansen var fantastiska. Jag tror inte det kan vara många lag i Superettan som får stödet som vi hade på bortaplan i dag. Det ger mig faktiskt vibbar om hur det var under min tid i Bajen. Det är ju dessutom samma färger, säger Batan.

Ni är tippade på den nedre halvan. Vad betyder den här segern för er?

– Den var perfekt och ger självförtroende. Vi ska tro mer på oss själva samtidigt som vi är medvetna om att Superettan är en väldigt tuff serie. Målet är att etablera oss och hänga kvar, men jag säger inte nej till en topplacering.

Vad är målet för Stefan Batan, 34?

– Jag känner mig piggare i benen med åren, som en gammal vinflaska. Det är jäkligt kul att vara med om det här. Jag vet vad jag behöver göra för att prestera och jag har en bra dialog med ledarteamet.

* * *

Richard Yarsuvat är en riktig måltjuv. Norrbyanfallaren klackade in 1–1 (88) på ett inlägg när Boråslaget snodde åt sig en poäng borta mot Örgryte på Ullevi. Yarsuvat, 26, har svarat för 47 mål den senaste tre säsongerna med Norrby och Dalkurd i Superettan och division ett – och lär fortsätta med målgörandet även 2019.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.