Premier League

Fulham klart för Premier League

Mardröm för Jansson efter chockmålet

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Fulham är tillbaka i Premier League.

De vann ”miljardmatchen” mot Pontus Janssons Brentford – efter ett mål som chockade alla.

– Jag tror knappt att det är sant, säger matchhjälten Joe Bryan.

Den mest penningstinna matchen i världsfotbollen utvecklades till en ordentlig rysare. Inget av lagen lyckades spräcka nollan under ordinarie tid, varpå det hela fick lov att avgöras i förlängning.

Väl där inträffade det osannolika.

Fulham fick frispark från 35 meters avstånd och vänsterbacken Joe Bryan – som bara hade gjort ett enda mål den här säsongen – klev fram för att … ja, i stort sett alla trodde nog att han skulle slå ett inlägg.

Målvakten chockad

Det trodde i alla fall Brentfords målvakt David Raya som ”tjuvade” flera meter för att ge understöd till sina försvarare och därför stod helt felplacerad när Joe Bryan chockade allt och alla – och gick på skott.

Ett skott som gick rakt i mål bakom en helt ställd och överrumplad Raya.

– Scott (Parker, tränaren) sa åt mig att skjuta. Det målet var för min pappa, säger Bryan efteråt enligt engelska medier.

Mardröm för Jansson

Fulham vann till slut matchen med 2–1. Joe Bryan gjorde även det andra målet, innan Henrik Dalsgaard reducerade med bara sekunder kvar att spela.

Fulham är därmed tillbaka i Premier League.

Enligt nya siffror från revisionsbyrån Deloitte är avancemanget värt 135 miljoner pund (cirka 1,5 miljarder kronor) för London-klubben.

– Vi har blivit utdömda så många gånger den här säsongen. Jag tror knappt att det är sant att vi tagit oss tillbaka, säger Joe Bryan.

För svenske Pontus Janssons del blev säsongen 2019/20 en mardröm. Hans Brentford hade allt i egna händer inför den näst sista ligaomgången, men förlorade då överraskande mot Stoke. Och det gick alltså inte vägen i playoff-finalen mot Fulham heller.

Som om inte det vore snöpligt nog kan han även konstatera att Leeds United – klubben han lämnade inför den här säsongen – spelar i Premier League nästa säsong efter att ha gjort stor succé och säkrat avancemang genom att sluta etta i tabellen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Malmö FF möter regerande CL-mästaren, Chelsea FC ikväll! – se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

The Championship

Fulham FC

Pontus Jansson

Brentford FC