”Uttryckte något lite för starkt ord”

Av: Johan Flinck, Malin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:

Dejan Kulusevski var förvånad efter att inte ha fått chansen mot Frankrike. 

Nu har Janne Andersson och spelaren rensat luften. 

– Kärnan i det han sa har jag inga problem med. Sedan kanske han uttryckte något lite för starkt ord i sammanhanget, säger förbundskaptenen.

Dejan Kulusevski fick bara 20 minuter mot Frankrike i Nations League och sa efter matchen att han var chockad över att inte ha fått starta. 

Uttagningen har även kritiserats av bland annat Zlatan Ibrahimovic som gick till hård attack mot Janne Andersson. 

Förbundskaptenen och Kulusevski har dock pratat ut om situationen. 

– Jag och Dejan har snackat i dag. Kärnan i det han sa har jag inga problem med. Sedan kanske han uttryckte något lite för starkt ord i sammanhanget när han sa chock och sådär som gjorde att det blev rubriker. Han sa själv att han kanske uttryckte sig lite för kraftfullt, säger han och fortsätter: 

– Men det är utrett och inga konstigheter, när vi var färdiga gick han ut och gjorde en jättebra träning.

Startar mot Portugal

Andersson förklarade också varför Kulusevski inte fick chansen från start. 

– Vi träffades för tio månader sedan och fotboll är ett samhandlingsspel. Dejan har varit med på en samling bara och att gå in direkt från start nu, jag kände jag att jag ville satsa på dem som varit med lite mer för att lättare hitta tillbaka till vårt sätt att spela i vår första match. Men Dejan har gjort det jättebra och vi är helt överens så vi kan lägga det åt sidan. 

Kulusevski ser dock ut att ta en plats i startelvan mot Portugal på tisdag. Andersson fick frågan om han känner sig pressad att ta ut Kulusevski efter det senaste dygnets debatt och svarade då att han redan haft den klar sedan länge. 

– Jag är väldigt opressad. Om ni skulle skicka upp en spejare på mitt rum har jag där ett blädderblock med Portugaluppställningen stått sedan i tisdags eller onsdags. Det blir ett minst lika intressant lag som i går. Nu ska vi inte förekomma någon laguttagning, men jag ligger bra till i sådana fall kan vi säga.

”Större än vad det är”

John Guidetti fick också frågor om Kulusevskidebatten och Zlatan Ibrahimovics utspel på söndagens presskonferens.

– Jag tycker att det har blivit lite större än vad det är. Dejan har kommit in på ett bra sätt och jag förstår hur han är som person. Det är en fantastisk kille. Alla tycker om honom, men samtidigt han är ny i laget och det är bara att kolla på vilka spelare som helst, det tar ett tag innan man kommer in i laget. Men hans tid kommer att komma, säger han och fortsätter:

– Hans (Zlatans) ord får stå för honom. Alla har rätt till sin åsikt. Jag tycker att Janne resultat har varit fantastiskt bra. Sverige i kvartsfinal i VM är fantastiskt bra. Ett Sverige som slår ut Italien, Holland och är enda nation som slår Frankrike när de blir världsmästare har gjort ett bra jobb.

Guidetti poängterade också att det inte alltid går att ta ut de bästa spelarna på varje position.

– Det är massa jobb som ska göras på planen. Du måste få spelarna att passa ihop och fungera som ett lag. Vi kan inte titta man-man på varje position. Det är där svenska folket och media måste ha förståelse att det handlar om att bygga ett lag och det tar lite tid att bygga ihop det.

– De som har spelat har presterat, de har tagit oss till kvartsfinal i VM. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.