Smittad två veckor efter Arsenalmatch

Ägaren har smittats av coronaviruset

Två veckor efter matchen mot Arsenal bekräftas nu att Olympiakos ägare Evangelos Marinakis blivit smittad av corona.

Nu sprids oro i England.

Arsenal uttalar sig och Wolverhampton ber Uefa agera.

Evangelos Marinakis.
Evangelos Marinakis.

England har ännu inte vidtagit några särskilda åtgärder på sina idrottsevenemang. Publik tillåts alltjämt på läktarna och i nuläget har inga ligamatcher skjutits upp.

Men nu börjar oron sprida sig.

Orsaken är att grekiska storklubben Olympiakos ägare Evangelos Marinakis konstaterats smittad av corona. Olympiakos som så sent som för två veckor sedan mötte Arsenal på Emirates Stadium i Europa League. En match där Marinakis närvarade och enligt uppgift vistades i såväl omklädningsrum som i VIP-lounger.

”Inga symptom”

Nyheten har lett till att Arsenal släppt ett officiellt uttalande.

”Vår hemmamatch mot Olympiakos spelades den 27 februari och ingen av våra anställda som kom i kontakt med honom (Marinakis) på matchdagen har haft några symptom. Vi fortsätter att följa strikt protokoll gällande coronaviruset. Vi följer myndigheternas rekommendationer och vidtar extra åtgärder för att skydda våra spelare och anställda. Detta innefattar bland annat extra noggrann städning i områdena som spelarna använder på arenan och träningsanläggningen”, skriver Arsenal.

Vill flytta match

Även Wolverhampton agerar.

Den engelska klubben ska möta Olympiakos i Europa League nu på torsdag och har nu bett Uefa att flytta matchen. Ett beslut väntas komma inom 24 timmar, uppger journalisten Nick Mashiter.

Matchen mellan Olympiakos och Wolves var sedan tidigare tänkt att spelas inför tomma läktare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.