Skyttekungen om pappa Henke: ”Varit lite rastlös”

avMakoto Asahara

Förvåning och glädje.

Det var känslorna som Jordan Larsson fick när pappa Henke berättade om sitt nya jobb.

– Det är en rolig möjlighet för honom och jag hoppas det går bra för honom, förutom när vi möter dem här ute då, säger Norrköpingsanfallaren och skytteligaledaren om Helsingborgstränaren.

Efter en tuff fjolårssäsong har det lossnat på allvar för Jordan Larsson i IFK Norrköpingtröjan.

Den allsvenska skytteligaledningen är hans – och startplatsen han hade svårt att ta i Norrköping förra säsongen är cementerad.

– Jag hade en tuff säsong förra året som alla vet och har jobbat stenhårt för att ta mig in i laget. Alla mål jag gjort har varit en bonus. Det är jätteskönt för självförtroendet och det är skönt att vara där jag är nu, säger Larsson efter att ha petat in ännu ett mål, denna gång i Europa League-kvalet hemma mot St Patrick’s.

”Rolig möjlighet”

Även om svajiga resultat har inneburit att hans IFK är en bra bit i från någon guldstrid inför att serien ”vänder” i helgen så har Jordan Larsson oavsett tabelläge ett speciellt allsvenskt möte att se fram emot den 25 augusti på Östgötaporten.

Mot Helsingborg – med pappa Henke i tränarrollen (igen).

– Ja, han ringde och sade det någon dag innan. Men det är inte mycket att tänka på, roligt för honom att han har något att göra liksom. Han har varit lite rastlös, säger Larsson och skrattar.

– Men det är kul, också med tanke på sättet han och jag åkte ur så är det en bra revanschmöjlighet för honom. Han brinner för Helsingborg och är ju från staden så han vill ”tillrättagöra” det så att säga. Det är en rolig möjlighet för honom och jag hoppas det går bra för honom förutom när vi möter dem här ute då.

1 av 2 | Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

”Ville ha revansch”

Det var i november 2016 som skandalscener utspelade sig när Jordan och Henrik Larsson lämnade Helsingborg och Helsingborg lämnade den allsvenska fotbollen för stunden.

Med det i åtanke var många förvånade när den förre landslagsanfallaren gjorde comeback på Skåneklubbens tränarbänk förra månaden.

Blev du förvånad över beskedet?

– Det klart det var lite förvånande med tanke på hur det slutade. Men jag förstår också att han ville ha revansch där, säger Jordan Larsson.

Har han tidigare nämnt att han velat återvända till Hif?

– Han ville ju vara tränare igen. Det har han sagt hela tiden. Men det hade inte dykt upp något särskilt och då ringde Andreas Granqvist och Krister Azelius (ordförande) honom och frågade om han kunde tänka sig det. Och då satte han sig ner med dem och pratade. Men det där får ni ju ta med honom.

ARTIKELN HANDLAR OM