AIK jublar – Malmö FF tappade poäng

För andra gången den här säsongen tappar Malmö FF poäng på hemmaplan.

Anders Christiansens drömmål räckte ”bara” till 1–1 mot Sirius.

– Sirius mittbackar hade en brottningsmatch, kändes det som, säger Guillermo Molins.

Malmö FF, som inte hade tappat poäng på hemmaplan sedan Häcken-matchen ställdes mot Sirius. Första halvleken var en trevlig sådan där bortalaget hann med att bränna två frilägen genom Henry Offia​.

Sedan tog Uppsalalaget ledningen genom Philip Haglund när han nådde högst upp på Elias Anderssons inlägg.

– Vi vet att de (MFF) spelar snabb och offensiv fotboll. Det går ju fort när man möter dem. Men visst är det så att man vill slå Malmö FF. Det är alltid speciellt att spela mot dem, säger Andersson som har sitt förflutna i Helsingborg.

”Tränat på mycket”

MFF pressade på och kom till ett läge när Markus Rosenberg försökte cykla in bollen från nära håll men på täckande försvar.

Sedan klev Anders Christiansen in.

Rosenberg stod för ett bra inlägg som ”AC”, akrobatiskt och med en halvskorpion satte dit 1–1.

– Det är ett snyggt mål. Det är det ju. Bollen kommer där den kommer så det är bara att reagera så fort som möjligt. Skönt att den
går in i mål, säger målskytten och fortsätter:

– Jag tycker att jag gjort många snygga mål. Detta är annorlunda men många andra har varit fina.

”Hade en brottningsmatch”

Malmö fortsatte sedan pressa på och kom nära genom Markus Rosenberg men anfallaren fick inte i väg avslutet och matchen slutade 1–1. Därmed tappar Malmö två värdefulla poäng i toppstriden. Det skiljer endast två poäng mellan dem och tabelltvåan AIK.

– Vad ska man säga? De (Sirius) kan vara nöjda. Det kändes som att deras mittbackar hade en brottningsmatch där ute. Det var en situation som jag kunde ha lagt mig ner men jag gjorde inte det och domaren såg inte det heller. Men såklart, vi ska inte skylla på det, säger en nedstämd Guillermo Molins.

”AC” fyller i:

– En riktigt konstig match. Det ska vara fler mål och vi ska kanske stänga den i första halvlek när vi inleder riktigt bra. Man ska göra mål i sina bra perioder. Det gjorde vi inte i dag och det straffade oss till sist.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.