Kosovare Asllani klar för flytt till Madrid

Kosovare Asllanis blir den första Galáctican någonsin.

29-åringen skriver på för Real Madrids nya lag CD Tacón.

”Upprymd över att skriva historia”, skriver hon på Instagram.

I måndags meddelade Linköping att den nyblivna VM-bronsmedaljören Kosovare Asllani brutit sitt kontrakt för att flytta utomlands.

Senare kunde Sportbladet avslöja att CD Tacón, Real Madrids nya damlag, var huvudkandidat att knyta åt sig den svenska stjärnan.

”Upprymd över att skriva historia”

Nu är affären klar. I dag presenterades 29-åringen som klubbens första Galáctica någonsin.

”Stolt över att meddela att jag blir den första officiella värvningen till Real Madrid/CD Tacón. Upprymd över att skriva ny historia, att bygga och vara en del av det här lagets resa från starten. Det är en dröm att bära den vackraste tröjan i världen från och med nästa säsong. Hala Madrid”, skriver Asllani på Instagram.

Supporter och kritiker

Asllani är sedan tidigare känd som Real Madrid-supporter – och hon har under våren varit kritisk mot det faktum att klubben inte haft ett damlag.

”Titta på era största rivaler, FC Barcelona och Atlético Madrid och resurserna de lägger på damfotbollen”, skrev hon.

Men i juni meddelade klubbpresidenten Florentino Perez att man köpt upp CD Tacón, som är nykomling i den spanska högstaligan, och att de kommer bära Real Madrids färger från och med säsongen 2020/21.

En del av nya filosofin

Spanska Sport skriver att klubben, grundad 2014, planerar att bygga upp ett lag med två spelarprofiler. Spelare från det inhemska ligasystemet som ska bilda en spansk grund, tillsammans med flertalet tunga, internationella värvningar.

Och Kosovare Asllani blir nu alltså klubbens första prestigevärvning – eller Galáctica.

I Linköping tjänade Asllani 40 000 kronor i månaden, enligt uppgifter till Sportbladet. Vad lönen landar på nu är ännu inte bekräftat.

Även kontraktslängden är obekräftad.

Detta är hennes fjärde utlandsäventyr – Chicago Red Stars, PSG, Manchester City och nu alltså CD Tacón.

🙌 ¡@Asllani9 es nueva jugadora del @CD_Tacon! #BienvenidaAsllani | #GoTACON
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN