Sorgen efter Sala: ”Älskade honom så mycket”

För ett år sedan omkom den professionella fotbollsspelaren Emiliano Sala, 28, i en flygolycka.

I en lång intervju med BBC berättar hans familj om året utan Emiliano.

– Jag är som en levande död. Det har varit ett fruktansvärt år, säger Salas mor Mercedes.

Lite mer än ett år har gått sedan den tragiska flygolyckan då fotbollsspelaren Emiliano Sala och piloten David Ibbotson omkom.

Sala och Ibbotson var på väg till Cardiff efter att argentinaren hade köpts från franska Nantes när flygplanet kraschade i Engelska kanalen.

Uppskattar allt stöd

Drygt ett år efter olyckan har Salas mamma Mercedes och hans yngre bror Dario tagit emot brittiska BBC hemma i Progreso, drygt sex timmars bilresa från Buenos Aires, för en lång intervju.

Salas mamma Mercedes tröstas under begravningen
Salas mamma Mercedes tröstas under begravningen

– Han var så beslutsam, så övertygad om att han skulle klara det (att bli fotbollsspelare). Det var hans dröm och han nådde den. Han älskade fotboll och han såg så mycket fram emot att spela i Premier League, säger Mercedes.

Familjen berättar hur mycket de uppskattar allt stöd de har fått från fotbollssupportrar runt om i världen. Men samtidigt som de är tacksamma så tar det inte bort saknaden av Emiliano.

”Vill bara ha honom här”

– Som mamma, att se all denna kärlek, alla meddelanden och all tröst av så många människor är rörande. Men vad ska jag säga? Jag vill bara ha honom här med mig, säger Mercedes.

– Jag kan inte säga att jag har funnit ro, tyvärr. Jag kämpar fortfarande. Jag är som en levande död. Det har varit ett fruktansvärt år. Jag älskade honom så mycket och jag sa det till honom varje dag, säger hon

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln