Allsvenskan i fotboll

Avslöjar: Blåvitt jagar mittbacken

Av: 

Per Bohman

Robert Laul

FOTBOLL

IFK Göteborg är i ett desperat behov av mittbackar.

Blåvitt jagar nu Noah Sonko Sundberg i Östersunds FK, enligt Sportbladets uppgifter.

– Inga kommentarer, säger sportchefen Kennet Andersson.

Två renodlade mittbackar. Det är allt IFK Göteborg kan visa upp för tillfället. Löftet Rasmus Wikström är skadad och då återstår Andre Calisir och Kristopher Da Graca. Därför är det ingen hemlighet att klubben mycket aktivt jagat en ny mittback under hela vintern och början på våren.

– Vi kollar på mittbackar utifrån, sa sportchefen Kennet Andersson till Sportbladet i januari och medgav att läget var något oroligt.

– Det är tufft och skört med så få spelare i truppen.

Redan spelat 150 allsvenska matcher

Enligt Sportbladets uppgifter har IFK Göteborg hört sig för angående Noah Sonko Sundberg i Östersund. Blåvitt har kontaktat ÖFK och aviserat sitt intresse för spelaren. Något officiellt bud har dock ännu inte lämnats.

I skymundan har Noah Sonko Sundberg blivit en av seriens mest meriterade unga spelare. Mittbacken är bara 23 år gammal men har redan spelat runt 150 allsvenska matcher för AIK, Gif Sundsvall och Östersunds FK. Han är framför allt känd som en mycket snabb central försvarare.

– Vi förhåller oss inte till rykten. Vi diskuterar inte rykten eller intressen. Vi uttalar oss när bläcket är på pappret, Kennet Andersson som inte inte vill kommentera Sonko Sundberg.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Talangkollen 2021 – IFK Göteborg: ”För jävla bra – han har allt”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IFK Göteborg

Östersunds FK