London Calling

”Vill dumpa Alexis Sanchez”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Manchester United har bestämt sig för att dumpa Alexis Sanchez och Dele Alli riskerar att straffas av FA.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

Alexis Sanchez.
Alexis Sanchez.

DAGENS SNACKIS

Manchester United är inte sugna på att få tillbaka Alexis Sanchez, just nu utlånad till Inter. Uppgifterna, som lokatidningen Manchester Evening News publicerar, kommer väl inte som en överraskning. Ole Gunnar Solskjaer ska ha blivit besviken över klubbens uteblivna affärer under januari och räknar med åtminstone två nya spelare i sommar. Jack Grealish och James Maddison är fortfarande namnen det pratas om mest. Det innebär att Sanchez, som sitter på en monsterlön, måste bort en gång för alla.

Ordföranden Ed Woodward kommenterar Uniteds värvningsplaner på följande sätt: ”Vi ser detta kommande fönster som en viktig del i vår ombyggnation av klubben. Vi har investerat kraftigt, 200 miljoner pund, sedan Ole blev manager. Vårt mål är att fortsätta på den inslagna vägen och garantera fortsatt kvalitet”.

DAGENS FA-UTREDNING

Dele Alli riskerar att straffas för den video han postade på Snapchat och som gjorde narr av coronaviruset. Videon raderades snabbt och Tottenham-spelaren bad om ursäkt. Trots detta har det engelska förbundet, FA, bestämt sig för att utreda händelsen närmare. Avstängning alternativt böter ligger närmast till hands.

Dele Alli.

DAGENS PLAN

Manchester City och West Ham tvingas troligtvis avbryta sina respektive vinterlov för att spela den match som ställdes in i helgen på grund av stormen Ciara. Klubbarna diskuterade saken med Premier League under gårdagen och kom fram till att matchen bör spelas nästa onsdag alternativt torsdag.

DAGENS SILLY

Manchester City, Liverpool och Chelsea har alla ögonen på samma spelare (inget jätteovanligt fenomen, förstås). Enligt Daily Mail ska yttern Samuel Chukwueze, 20, vara aktuell för en flytt till de brittiska öarna i sommar. Liverpool tros ha försökt säkra Villareal-spelarens underskrift redan i januari (för en summa omkring 30 miljoner pund) men får alltså vänta några månader innan man tar upp fajten med övriga konkurrenter.

DAGENS GLÄDJEBESKED

John McGinn är en av de Aston Villa-spelare som har utmärkt sig positivt under säsongen. Nu ser det ut som att mittfältaren kommer vara tillbaka på fotbollsplanen lagom till mötet med Newcastle den 21 mars. Det är i så fall prick tre månader efter vristskadan som har hållit honom borta från spel sedan dess.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Experternas guide till jackpotten på Stryktipset
Publisert:

LÄS VIDARE

Solskjaers status håller på att förändras: ”Utanför moderna fotbollen”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Manchester United

Alexis Sanchez

Jack Grealish

Dele Alli