”Vi har en bra känsla”

Nygren muntligen överens med storklubben

Publicerad:

FOTBOLL

Allt är avtalat – nu är det upp till IFK Göteborgs Benjamin Nygren att ta ett beslut kring sin framtid.

Belgiska storklubben Genk är förhoppningsfulla är det blir spel hos dem kommande säsong.

– Jag har en bra känsla kring de här samtalen men beslutet ligger hos spelaren själv, säger sportchefen Dimitri De Condé till Het Nieuwsblad.

Som Sportbladet skrivit är IFK Göteborg och KRC Genk överens om en övergång för Benjamin Nygren som skulle kunna ge IFK motsvarande 53 miljoner kronor. På måndagen var 17-åringen själv på plats i Belgien för att besöka Genk.

”Visade honom vad vi står för”

Nygren fick, tillsammans med sina föräldrar, en rundtur på klubbens anläggning och en genomgång av sportchefen Dimitri De Condé. Enligt tidningen Het Nieuwsblad har parterna nu också en muntlig överenskommelse – men Nygren har ännu inte bestämt om han ska skriva under kontraktet.

– Vi fick möjlighet att i lugn och ro förklara för killen här på plats och visa honom vilka vi är och vad vi står för. Jag har en bra känsla kring de här samtalen men beslutet ligger hos spelaren själv, säger De Condé.

1 av 2 | Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Nu är det upp till Benjamin Nygren att ta beslut om sin framtid.

Hann inte träffa tränaren

Samma dag som Nygren var på plats presenterade Genk också sin nye tränare Felice Mazzu. Något möte mellan tränaren och svensken blev dock aldrig av.

– Han ville prata med den nye tränaren också men det fanns ingen tid till det. Både Nygren och Mazzu kommer åka på semester på tisdag och efter det kommer de samtalen definitivt att genomföras. Under tiden har spelaren gott om tid att fundera igenom sitt beslut.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.