MFF vill gå ihop med damallsvenska klubben

Malmö FF och LB07 kan bli en förening

Malmö FF och LB07 föreslås bli en och samma fotbollsförening.

Samgåendet skulle ge MFF ett lag i damallsvenskan.

– Samgåendet med LB07 skulle ge oss helt nya möjligheter, säger MFF:s ordförande Anders Pålsson.

Malmö FF har sedan årsmötet 2016 på olika sätt arbetat för att klubben också ska ha ett elitlag på damsidan. Nu kan lösningen bli att ta över LB07:s plats i Damallsvenskan.

”Är en jämställdhetsfråga”

– Flick- och damfotboll är en jämställdhets- och värderingsfråga. Under de senaste åren har vi löpande analyserat utvecklingen och vilka möjligheter som finns. Då vår flickverksamhet inte har utvecklats i den takt vi önskar bestämde sig en enig styrelse tidigare i år för att undersöka hur vi kan skapa ett damlag snabbare än att bygga med flicklag från lägre åldrar, säger ordföranden Ander Pålsson.

Men det är inte bara platsen i Damallsvenskan MFF i så fall skulle få.

Tar över ungdomsverksamheten

De två föreningarna föreslår nu sina medlemmar att acceptera ett helt samgående. MFF skriver i ett pressmeddelande att det skulle innebära att föreningen från 2020 har ett herrlag och ett damlag, samt ungdomslag för pojkar och flickor från fotbollsskola till och med P19/F19.

LB07 har i dag 1400 aktiva medlemmar.

– Samgåendet med LB07 skulle ge oss helt nya möjligheter. Förutom den breda flickverksamheten skulle det ge oss ett damlag på högsta nivå, och därmed kvinnliga förebilder på elitnivå, plus en bred pojkverksamhet.

Planen är sedan att ha dessutom ha ”ett långsiktigt samarbetsavtal” mellan herrelitlagen som förblir skilda.

Nu är det upp till medlemmarna i Malmö FF och LB07 att rösta om saken på extrainsatta årsmöten senare i år.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.