United och Ökvist derbyföll inför rekordpublik

Lotta Ökvist och Manchester United gjorde Super League-debut inför rekordpublik, 31 213 personer, på Etihad Stadium.

Då gick det ungefär som väntat – åtminstone resultatmässigt.

Etablerade lokalrivalen Manchester City besegrade, inte helt smärtfritt, nykomlingen med 1–0.

Det blev 56 minuters spel för Manchester Uniteds svenska nyförvärv Lotta Ökvist, som inför denna säsong kom från elitettan och Hammarby.

22-åriga Öqvist inledde matchen till vänster i Unitedförsvaret i derbyt mot Manchester City.

Ett historiskt derby inte bara på grund av lagen som var på planen.

Publikfest

Seriepremiären spelades på Etihad Stadium inför 31 213 åskådare – nytt publikrekord i Super League-fotbollen, som för att just slå publikrekord placerat flera av premiäromgångens matcher på herrlagens något större arenor. Det tidigare Super League-rekordet på 5 265 personer, som såg Brighton–Arsenal förra säsongen, demolerades fullkomligt med andra ord.

– Det bygger på det momentum vi byggde upp i somras (under VM). Så många människor inspirerades av spelarnas insatser, så många människor tittade och jag tror de älskade vad de såg. I dag är ett annat bra exempel på det. Vi är alla väldigt spända, sade engelska landslagsförbundskaptenen, tillika före detta Unitedprofilen, Phil Neville till The Guardian innan matchen.

En annan Unitedprofil som var på plats var en viss Ole Gunnar Solskjaer, tränare i herrlaget.

Weir matchhjälte

I den välbesökta premiären blev det dock inte de med Unitedsympatier utan de ljusblå hemmasupportrarna som fick mest anledning att fira – må så vara att United stod ypperligt upp mot sina klart mer rutinerade lokalrivaler under en mållös första halvlek.

Caroline Weir gjorde matchens enda mål för City med ett vackert vänsterskott några minuter in i andra halvlek och fastställde slutresultatet.

Lotta Ökvist byttes ut i minut 56.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.