Gif Sundsvall sparkar Joel Cedergren

Av: Erik Karlsson, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Succé i fjol.

Nu får Gif Sundsvalls tränare Joel Cedergren sparken från allsvenska jumbon.

– Jag vill hälsa alla supportrar att jag är ledsen för hur säsongen blivit. Jag hade gärna velat fortsätta, men jag fick inte vara kvar, säger Cedergren till Sportbladet.

Senast Gif Sundsvall vann en match var den 29 april.

Fjolårets stora överraskning har sedan rasat rakt ner i botten på den allsvenska tabellen och nu har klubben beslutat att sparka Joel Cedergren från sin tränarpost.

Till SVT säger klubbchefen Henrik Lindgren:

– Styrelsen fattade beslut idag och det är främst på sportsliga grunder så klart, när vi ligger där vi ligger i tabellen måste vi göra nån förändring. Det här var rätt beslut att ta.

”Jag är stolt”

När Sportbladet når Joel Cedergren är han nedstämd men samlad.

– Det är tråkigt. Vi har haft en säsong som inte är tillräckligt bra. Vi har inte lyckats i år och det är mitt ansvar. Det är klart att jag är ledsen över situationen. Jag hade velat fortsätta, men jag fick inte vara kvar, säger han och fortsätter:

– Men jag är också stolt över vad jag och spelarna klarat av att prestera tillsammans. Vi har byggt något som många har tyckt om.

Var beskedet överraskande?

– Jag hade det på känn. Jag hade också ett möte med styrelsen för ett par dagar sedan. Jag förstod utifrån resultaten att det här skulle kunna hända.

”De borde inte byta spelstil”

Förra året hyllades du för Sundsvalls spel och ni fick beröm för att ni hade tålamod med det. I år har du fått kritik för samma sak och till slut fått sparken. Hur kännas det?

– Man bedöms enbart utifrån resultaten. Så är det. Det är den världen vi lever i. Jag håller med alla som säger att resultaten inte är bra nog.

Blir det inte svårt för en ny tränare att helt byta spelstil med en trupp som är uppbyggd utifrån din filosofi?

– Jag håller med om det. Jag tror det blir för svårt att byta spelstil. Det hoppas jag inte att man gör. Jag ser gärna att de behåller vad som varit bra. Jag tror att man ska skruva på små delar i spelet för att vinna matcherna.

Har du någon hälsning till supportrarna?

– Absolut. Jag vill hälsa att jag är ledsen över säsongen. Men jag vill också tacka alla som stöttat mig och laget under många år. Vi har byggt upp något som betytt mycket för mig och för supportrarna också. Tack för det stödet.

Trotjänare aktuell som ersättare

Assisterande tränarna Andreas Pettersson och Henrik Åhnstrand tar över tränarsysslan tills man tillsatt en ny huvudtränare och duon kommer leda laget mot IFK Göteborg på söndag. Under dagen har Expressen rapporterat att tidigare Gif-tränaren Anders Grönhagen är aktuell som ersättare.

Publicerad:

LÄS VIDARE