Uppgifter: Örgryte vill anmäla Hammarby till SvFF

avMakoto Asahara

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Gustav Ludwigson

Örgryte misstänker att Gustav Ludwigsons framtida och bekräftade övergång till Hammarby brutit mot Svenska Fotbollförbundets reglemente.

Nu skriver GP att Göteborgsklubben planerar att anmäla Hammarby.

I somras blev det klart att Örgrytes succéanfallare Gustav Ludwigson byter Öis mot Hammarby inför nästa säsong. Detta efter att de grönvita aktiverat spelarens 500 000 kronor höga utköpsklausul.

Nu skriver dock GP att Örgryte misstänker att övergången inte gått till på rätt sätt.

Misstänks tagit tidig kontakt

Mer specifikt så misstänker Göteborgsklubben att Hammarby tagit kontakt med spelaren och dennes agent innan en affär var i hamn. Något som enligt Svenska Fotbollförbundets regler inte är tillåtet så länge spelaren i fråga har ett kontrakt som inte går ut inom sex månader eller mindre.

Detta efter att Ludwigson och hans representant hade setts på plats på Tele2 arena den 22 juli, då hans Örgrytekontrakt fortfarande hade en mer än halvårslång livslängd.

”Vi har gjort ett avtal...”

Enligt GP ska klubben ha pratat med Ludwigson efter bilderna på honom i Stockholm dök upp. Dessutom ska klubben nu förbereda att anmäla Hammarby till SvFF.

– Vi vill utmana agenten och Hammarby och menar att de har tagit en direktkontakt med Gustav Ludwigson innan det var tillåtet, säger Öis-ordföranden Joacim Nordh till GP.

– Vi har gjort ett avtal med Öis om en övergång för Gustav Ludwigson, ett avtal där alla parter är överens. Mer än så vill jag inte kommentera, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till samma källa.

Agenten: ”Amatörer”

När GP pratar med Ludwigsons agent, Jonathan Chalkias, så är svaret inte direkt medhållande.

– Det är fullkomligt skitsnack, rena lögner. Rent teoretiskt hade vi kunnat träffa Hammarby så länge vi inte förhandlar om nåt kontrakt. Men det har vi inte heller gjort, säger agenten och fortsätter:

– Det här är komiskt, vad de håller på med. Det blir ju indirekt att de smutskastar Gustav också. Så det blir intressant att se vad som händer nu. De har ju kommit överens, fakturan är betalt och alltihop. Att de gör detta nu är otrolig amatörmässigt. Det är en fantastisk klubb, men den är tyvärr styrd av amatörer.

ARTIKELN HANDLAR OM