Tottenhams anfallare bryter ihop efter skräckskadan

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Otäcka skadescener utspelade sig i mötet mellan Everton och Tottenham.

Evertons André Gomes gick omkull och vred sig i smärtor med en bruten ankel.

Tottenhams anfallare Heung-Min Son, som orsakade tacklingen, bröt ihop fullständigt när han insåg vad som skett.

– Jag ville inte titta, säger Tottenhams Dele Alli.

Mötet mellan Everton och Tottenham var på väg in i sitt slutskede när olyckan var framme. Tottenhams Heung-Min Son jagade ikapp Evertons Iwobi och när han släppte bollen till André Gomes fortsatte jakten.

Evertons mittfältare André Gomes hade sänkt Tottenham-anfallaren Heung-Min-Son med en armbåge tidigare under matchen och nu hamnade de i en ny duell.

Son kom in i situationen bakifrån och drog ner portugisen André Gomes utmed sidlinjen. I fallet hamnade Evertonspelaren dessutom i en duell Tottenhams Serge Aurier.

Evertonspelaren skadade sig illa i hela duellen, som det såg ut i samband med själva landningen i fallet, och låg i starka plågor på gräset efteråt. Hans medspelare var snart framme, tröstade och höll om sin lagkamrat som skrek ut sin smärta.

– Han var chockerad, hans ögon var så stora. Han grät och skrek och ropade. Jag försökte bara hålla honom och tala med honom. Jag försökte säga till honom att hålla sig lugn, sa Evertons Cenk Tosun till BBC.

”Var inte hans fel”

När Tottenhams anfallare Heung-Min Son själv klev fram och fick se resultatet av händelsen satte han händerna i ansiktet och blev fullständigt förkrossad.

André Gomes höger fot stod helt åt sidan. Bilderna som utspelade sig chockade även publiken som stod nära. Båda lagens spelare var omskakade och Heung-Min Son fick tröstas av både lagkamrater och motståndare.

– Han grät. Men det var inte hans fel. Han är en av de snällaste människor du kan träffa och han skulle aldrig ha för avsikt att göra något liknande, säger Dele Alli.

Tottenhams anfallare utvisades efter händelsen, André Gomes fick bäras ut på bår. Enligt rapporter i brittisk media drabbades han av en fraktur i ankeln.

Efter den brutala skadan tvingades lagen samla ihop sig för att spela klart matchen. Ställningen var 1–0 till Tottenham när olyckan inträffade efter mål av Dele Alli. Men Everton kvitterade på stopptid via Cenk Tosun.

Everton meddelade under kvällen att Gomes ska opereras på måndagen.

Foto: Viaplay
Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: