Djordjic och Mutumba hotade Johnson efter skandalerna

”Ska lägga dig i en bagagelucka”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PONTUS ORRE

Dulee Johnsons tid i AIK var långt ifrån problemfri. 

Nu berättar Bojan Djordjic att han och Martin Mutumba till slut fick nog. 

– Det var hot. Jag ville personligen slå honom, säger Djordjic. 

AIK vann SM-guld 2009 med flera profiler i laget. Men säsongen var långt ifrån problemfri. Dulee Johnson hade tidigare varit rubrikernas man, men när han först greps för kortbedrägeri på en nattklubb i Stockholm mitt under säsongen och sedan försov sig till AIK:s matchsamling inför derbyt mot Djurgården blev stämningen infekterad inom laget.

”En osäker kille”

I Erik Niva och Håkan Andreassons podd "When We Were Kings" berättar Bojan Djordjic om hur han och Martin Mutumba fick nog under guldsäsongen.

– Det gick inte kontrollera honom, även om han hade en kontaktperson, även om AIK gjorde allt i sin makt, även om vi spelare gick och hämtade honom trots att han hade egen bil, säger Djordjic och fortsätter: 

– Vi försökte verkligen. Det är inte bara så att vi garvade och tänkte ”Dulle, det är en idiot, det är en clown”. Vi visste vilken jävla fotbollsspelare det där var, men någonstans fanns det en osäker kille bakom det här lagret av allt han misskötte sig med.

”Det var hot”

Till slut hade situationen skapat så mycket slitningar att Djordjic och Mutumba agerade. 

– Men då fick han en ordentlig utskällning och då snackar vi inte "så här får du inte göra längre Dulle". Det var hot. Jag ville personligen slå honom. Jag är ärlig. Martin också, vi brukar inte reagera, men vi snackar nu att det verkligen var nära att jag sa till honom att ”Dulle, jag ska lägga dig i bagagelucka”. Det räckte, säger Djordjic i podden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM