”Är lekstuga och sandlådenivå”

Ursviks IK om beslutet kring Ursviks IP

Ursviks IK får spela hemmamatcher på sin fotbollsplan igen.

Ett beslut som ändå tas emot med irritation av klubbens ordförande.

– Det är en lekstuga tycker jag, säger Staffan Lilja till Sportbladet.

Matchförbudet för seniorfotboll på Ursviks IP som gällt sedan januari i år bryts nu. Detta sedan Kultur och fritidsnämnden i Sundbyberg bestämt sig för att bryta mot gällande myndighetsbestämmelser och släppa fram tolv seniormatcher per år.

”Antingen får man spela eller inte”

Ursviks IK får nu arrangera sex herrmatcher och sex dammatcher som alla måste spelas på lördagar mellan 12:00 och 15:00.

– Var det så det blev, säger klubbens ordförande Staffan Lilja när Sportbladet delger honom beslutet.

– Det är en lekstuga tycker jag. Antingen får man spela eller inte. Det här känns som att du får äta godis ena lördagen men inte nästa och sen bara varannan. Antingen spelar man eller inte.

”Kommer komma en ny lag”

Hur ser du på att kommunen ändå går så långt att de bryter mot gällande regler?

– Jag skulle ändå sagt till dem att vänta eftersom frågan är så stor som den är. Om jag var politiker i Sundbyberg hade jag släppt det fritt och väntat in svar eftersom det här med buller runt idrottsplatser kommer bli en riksdagsfråga. Jag är övertygad om att det kommer komma en ny lag och då hade jag som politiker väntat ut svaret från regeringen och utgått från det, säger Lilja och fortsätter:

– Nu kommer varje kommun behöva ha ett eget möte om någon klagar. Det blir lite sandlådenivå tycker jag. Men det här är bättre än ingenting alls.

Läs alla artiklar i granskningen av Fallet Boovallen här
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.