Så kan Premier League spelas under VM-året: ’Väntas bli bråkigt’

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Premier League slipar på ett spelschema inför VM-året och en gammal Arsenal-spelare ger sig på Granit Xhaka.

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

DAGENS SNACKIS

Premier League försöker redan nu att lägga matchpusslet inför 2022 då VM i Qatar kommer att hållas. Att mästerskapet är tänkt att spelas från den 21 november och en månad framåt gör inte livet enkelt för schemaläggarna. Just nu ser det ut som att spelarna kan lira så sent som nio dagar innan turneringen drar igång. Därefter får de som når finalen endast åtta dagar ledigt innan det är dags för omstart i ligan. Dessutom kommer säsongen starta en vecka tidigare samt hålla på en vecka längre.

”Det väntas bli bråkigt bland klubbarna, särskilt om de tvingas klara sig utan spelare i vissa matcher”, skriver Daily Mail. Just spelarnas välfärd diskuteras ständigt, med Jürgen Klopp och Pep Guardiola som två av de stora kritikerna mot det täta matchandet i England. Den generella responsen på Premier Leagues försök att få ihop planeringen ska dock ha varit positiv i de flesta klubbar, men ämnet ska diskuteras närmare på ett gemensamt möte i november.

Foto: Kamran Jebreili / TT NYHETSBYR≈N

DAGENS CITAT

”Kan du se Patrick Viera framför dig, om han hade varit ute på planen i måndagskväll? Han hade vrålat på sina lagkamraten och frågat vad i helvete de höll på med. Jag ser inte det hos Xhaka”, den förre Arsenal-spelaren Emmanuel Petit ställer sig oförstående till utnämningen av Granit Xhaka som lagkapten i klubben och anser att Matteo Guendouzi vore ett bättre val.

DAGENS SKADA

Danny Welbecks oflyt med skador fortsätter. Watford-spelaren, som nyligen kom tillbaka efter sitt benbrott, tvingades kliva av i mötet med Tottenham. Nu står det klart att det är ljumsken som strular och troligtvis kommer hålla honom borta i flera månader. Anfallaren Troy Deeney beräknas vara tillbaka igen efter kommande landslagsuppehåll, ett välbehövligt tillskott för bottenlaget Watford.

DAGENS TRÄNARKARUSELL

Den förre mittfältaren Glyn Hodges kliver in som manager i AFC Wimbledon. Samtidigt är Tommy Johnson, som var tänkt att träna Southend ihop med Henrik Larsson men drog sig ur, klar som ledare i Blackpool.

DAGENS MÅLKUNG

Fulham har än så länge gjort en ganska medioker säsong och låg inför mötet med Luton i ingenmansland i mitten av tabellen. Alexander Mitrovic såg dock till att lätta trycket på managern Scott Parkers axlar något. Serben stod för samtliga mål i 3–2-segern som tar upp Fulham till en sjundeplats.

Publicerad: